Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Ransomware melden

Informatie aanvragen

 

Wij hopen het natuurlijk niet, maar stel dat je slachtoffer bent van ransomware. Moet je ransomware melden bij de politie of een andere instantie? Het antwoord hierop is een volmondig JA!
Alleen als jouw ransomware gemeld wordt, kunnen hier in de toekomst anderen mee geholpen worden. Door iedereen te waarschuwen en door uit te zoeken wie de ransomware heeft geplaatst. Het is vaak zoeken naar een speld in een hooiberg, maar het feit dat je door ransomware te melden anderen kunt helpen is wat ons betreft de beste reden die er is.

Ransomware melden afbeelding

Ransomware melden, en dan?

Op het moment dat je melding hebt gedaan bij één van de instanties ben je alleen zelf nog niet geholpen. Heb je een onderneming of ben je persoonlijk gehackt, het is en blijft een inbreuk op alles wat je lief is. Ondernemers kunnen in veel gevallen niet meer verder met ondernemen en hebben vaak de neiging om het gevraagde bedrag in cryptocoins te betalen. De reden om dit niet te doen is omdat dan misdaad loont en dat gaat ook weer tegen onze principes in.

De stap om te zetten nadat je gehackt bent

Criminelen houden jouw bestanden vast totdat je een bepaald bedrag hebt betaald. Totdat je een code ontvangt kun je eigenlijk niets meer. De volgende stap om te zetten om weer bij jouw bestanden te komen is direct Attingo Datarecovery bellen!
Wij gaan geen codes proberen te kraken, maar wij gaan kijken welke bestanden wij nog terug kunnen krijgen zonder dat je hierdoor de criminele activiteiten ondersteunt. Want ook een crimineel maakt fouten en wij zorgen dat wij die fouten opsporen. Als er namelijk bestanden zijn die wel bereikbaar zijn, dan vinden wij deze.

Hoe werkt Attingo Datarecovery?

Wij stellen jou de vragen waarmee wij kunnen bepalen of wij jou kunnen helpen met het terugvinden van gegevens. Op het moment dat we maar één haakje vinden kun je ervan uitgaan dat ons er alles aan gelegen is zoveel mogelijk bestanden terug te halen. Wij willen niets liever dan dat ransomware tot het verleden behoort, helaas kunnen wij dat niet verzorgen. Wat wij wel kunnen is, in veel gevallen, het terughalen van bestanden zodat jij weer verder kunt met ondernemen of jouw dierbare bestanden weer (gedeeltelijk) terug hebt. Zonder hierbij een bedrag aan criminelen te moeten overhandigen, waarvan je niet weet of je jou überhaupt de herstelcode geven na ontvangst van het geld.

Wat moet ik doen nadat ik gehackt ben?

Stap 1 is altijd een melding maken bij de politie, het is belangrijk dat zij precies weten wat er gebeurd is voor de toekomst. Direct daarna bel je 0252 621 625 of mail je info@attingodatarecovery.nl  naar de experts van Attingo Datarecovery, je krijgt eerst een vrijblijvend gesprek waardoor wij kunnen inschatten of en hoe wij gegevens voor jou veilig kunnen stellen. Twijfel dus niet en bel ons, zodat je snel weer kunt ondernemen of privébestanden weer terug hebt.