Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Herstel ransomware

Informatie aanvragen

Cyberaanvallen via ransomware komen helaas steeds vaker voor. Door het betalen van de losgelden blijkt dit ook nog eens een lucratief verdienmodel te zijn. De aangevallen organisaties moeten ervan uitgaan dat ze geconfronteerd zullen worden met extreem hoge losgeld eisen.
Wist je dat in een groot aantal gevallen veel data na een cyberaanval wel te herstellen is, zelfs zonder de cybercriminelen te betalen?

herstel ransomware afbeelding

Recovery ransomware

Door jullie back-up te onderzoeken en zaken terug te zetten, op een hele veilige nieuwe server, is in ieder geval jouw bedrijfscontinuïteit gegarandeerd. De afgelopen jaren hebben wij al tal van ransomware virussen voorbij zien komen en de lijst wordt almaar langer.

Plannen voor ransomware recovery

Is jouw onderneming aangevallen, dan is het noodzakelijk om direct actie te ondernemen. Heb je zelf (nog) geen plan van aanpak, neem dan direct contact met ons op! Wij hebben een stappenplan waarin wij jou stap voor stap helpen wat mensen moeten doen zodra een netwerkinfiltratie of ransomware aanval wordt vermoed. Voor de verdediging tegen ransomware is elke seconde die het IT-beveiligingsteam over heeft om de versleuteling door cryptoprogramma’s te voorkomen of te onderbreken, doorslaggevend.

Herstel ransomware

Het herstel ransomware omvat onder andere het herstel van gegevensback-ups en back-ups van de vernietigde en gecodeerde bestanden. Voor een onderneming dat kan terugvallen op uitgebreide en gecontroleerde back-ups, kan een crypto-aanval met ransomware vrijwel geen gevolgen hebben. Je vervangt de geïnfecteerde apparaten of maakt ze schoon en wij reconstrueren daarna de gegevens van de back-ups. Een korte onderbreking in IT-toepassingen zal moeten worden geaccepteerd.

Voorbeeld van Ransomware herstel door Attingo Datarecovery

Als onderdeel van een gegevensherstel doorzochten wij de volledige NAS-gegevensback-up. Een groot aantal verwijderde bestanden zonder bestandsnaam of structuur kon worden gevonden en gereconstrueerd. In overleg met de klant zijn de herstelde gegevens geclassificeerd en geëvalueerd om te bepalen hoe succesvol de herstelpoging was. Het bleek vervolgens dat met het herstel van de anonieme verwijderde gegevens, bijna al het gegevensverlies kon worden gecompenseerd. Zelfs de SQL-database kon worden gereconstrueerd en was functioneel. De klant was slechts een paar dagen werk kwijt en kon na het gegevensherstel door Attingo Datarecovery snel weer volop ondernemen.

Zorg dat je bent voorbereid op een ransomware aanval

Wij kunnen het niet vaak genoeg vertellen: Het is altijd raadzaam om voorbereid te zijn, in plaats van weerloos te zijn als een aanval zich voordoet. Of, eenvoudiger gezegd: “It’s better safe than sorry”. Uiteraard beschrijven wij ook graag een oplossing voor een ransomware aanval waarmee wij in de gelegenheid zijn om ook jou snel en adequaat te kunnen helpen.

Contact over herstel ransomware

Mocht je wel slachtoffer zijn van een ransomware aanval, neem dan snel contact met ons op. Wij maken het verschil tussen doorgaan en (tijdelijk) niet meer kunnen functioneren. Onze specialisten helpen jou graag met het herstel na ransomware, zodat zoveel mogelijk data hersteld gaat worden. Via onze contactpagina bereik je ons 24/7.
Telefonisch zijn wij ook 24/7 bereikbaar op +31(0)252 621 625, ook ’s avonds en in het weekend.