Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

USB-stick of geheugenstick

Informatie aanvragen

 

Attingo Data Recovery heeft ruime ervaring met het herstel van alle typen USB-stick gegevensdragers.
Een USB-stick behoort tot de groep compact flash geheugens en is tegelijkertijd ook één van de meest gebruikte externe opslag media.

USB-stick

Verkeerd afsluiten van een USB-stick heeft gevolgen

Een USB-stick is, net als iedere andere gegevensdrager, onderhevig aan slijtage. In een USB-stick zitten geheugenchips met daarin geheugencellen die na verloop van tijd defect zullen gaan.
Hierdoor kan plotseling data verlies optreden. Het verkeerd afsluiten van een USB-stick in de computer, kan op de lange duur ook beschadigingen veroorzaken. Bijvoorbeeld in het filesysteem van de USB-stick of zelfs fysieke schade in de geheugenchip zelf. Sluit daarom altijd je USB-stick of externe harde schijf af door middel van het gebruik van de zogeheten uitwerp opties in het menu van het besturingssysteem.

Herstel van USB-stick of memorystick

Het is ontzettend vervelend als de data op jouw USB-stick niet meer beschikbaar is. Gelukkig kunnen onze technici jou in de meeste gevallen helpen met het terugvinden en terughalen van de belangrijke gegevens op de stick.

Terugvinden van uw data

Of je nu problemen hebt met een geheugenkaart, harde schijf, SSD, USB-stick of andere opslagmedia, onze experts weten in de meeste gevallen jouw gegevens terug te vinden.
Wij doen ons uiterste best om jouw waardevolle gegevens zoals bijvoorbeeld bijvoorbeeld foto’s, tekeningen en belangrijke documenten te herstellen.

Oorzaken van gegevensverlies

 • De USB stick is verbogen of afgebroken.

  De reden hiervan is vaak dat gebruikers te vaak de stick in de computer of laptop laten zitten.
  Hierdoor is kans dat de USB-connector afbreekt of verbogen raakt zeer groot.

 • Uw USB stick plotseling niet meer leesbaar.

  Doordat bijvoorbeeld de stick op abrupte wijze uit de USB poort van de computer of laptop is gehaald, bestaat de kans dat er schade aan het geheugen van uw USB stick is ontstaan.

 • USB stick niet meer goed leesbaar

  Als je jouw USB stick al geruime tijd intensief gebruikt bestaat de kans dat het geheugen simpelweg is versleten.
  Ouderdom en slijtage zijn veel voorkomende oorzaken.
  Wij raden daarom altijd aan om USB-sticks, bij intensief gebruik, regelmatig te vervangen.

Wij adviseren u over de oorzaak

Natuurlijk wil je graag weten wat de exacte oorzaak is van dataverlies, zodat dit probleem niet nogmaals ontstaat. De oorzaak is in de regel bekend bij de eigenaar van de gegevensdrager, maar kan ook door Attingo worden onderzocht.
Neem daarom nu contact met ons op, wij staan klaar om u te helpen.