Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Overschreven bestanden herstellen

Informatie aanvragen

 

Overschreven bestanden herstellen? Ja het is mogelijk!
Gegevensherstel is in veel gevallen mogelijk als een vaste schijf bijvoorbeeld per vergissing opnieuw wordt geïnstalleerd.
Dit kan onder andere met een herstel-cd of een met een nieuwe image. Ook als je per ongeluk een oud bestand hebt overschreven met een nieuw bestand, dan is het wellicht mogelijk om de oude versie nog terug te halen.
Alle, ook per ongeluk, overschreven bestanden herstellen wij, waar mogelijk, voor jou.

overschreven bestanden herstellen

Formatteren van de harde schijf

Als je jouw harde schijf of andere gegevensdrager formatteert of data verwijdert, dan is het vrij normaal dat je na verwijdering opnieuw gegevens installeert op de ‘leeg’ gemaakte harde schijf. Met deze actie overschrijf je gedeeltelijk of in zijn geheel de eerder verwijderde data. De overschreven data is dan niet meer herstelbaar. Maar vaak worden niet direct alle verwijderde gegevens overschreven. Hierdoor blijft er nog data in de zogeheten ‘vrije ruimte’ of ‘Free space’ staan. Deze ruimte zullen wij onderzoeken zodat er duidelijkheid is over het herstellen van de gewiste data.

Overschreven bestanden herstellen

Voor het herstel van de gegevens is het belangrijk om te weten of de harde schijf daadwerkelijk is overschreven. Zoals al eerder vermeld is in veel gevallen nog een gedeelte wat niet is overschreven is. Vaak kunnen de recovery experts van Attingo Datarecovery nog data uit deze vrije- of beschikbare ruimtes herstellen, waarmee in ieder geval een deel van jouw bestanden hersteld kan worden.

Tip: Schrijf geen data meer weg

Belangrijk om te weten is dat je vanaf het moment dat je weet dat er bestanden zijn overschreven, je de harde schijf, laptop of computer niet meer gebruikt.
Schrijf in geen geval data meer weg naar die bewuste harde schijf. Hierdoor overschrijf je namelijk verwijderde bestanden permanent.

Advies over het herstel van overschreven bestanden

Graag helpen wij jou verder met het herstel van jouw (per ongeluk) overgeschreven bestanden.
Ons eerste advies is te allen tijde gratis, wij leggen u na een eerste check graag uit of en hoe wij de overgeschreven gegevens kunnen herstellen.
Wij zijn 24/7 bereikbaar via ons contactformulier, maar ook 24/7 voor telefonisch advies op 0252 621 625.