Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Supermicro RAID Recovery

Kun je niet meer bij de gegevens op een Supermicro RAID systeem? Onze technici herstellen regelmatig gegevens van RAID’s uit server netwerksystemen van Supermicro.
Ongeacht of het nu gaat om de 1U, 2U, 3U, 4U, de 5U SuperServer of een andere opslagoplossing van Supermicro.
In geval van gegevensverlies kan een door ons uitgevoerde Supermicro RAID recovery Service uitkomst bieden, waarmee de data teruggehaald wordt.

Supermicro RAID Recovery afbeelding

RAID-gegevensherstel op Supermicro servers

Gegevensverlies op Supermicro-servers kan verschillende oorzaken hebben. Gegevensverlies kan bijvoorbeeld optreden als gevolg van fysieke schade aan de vaste schijven. Deze schade kan zodanig groot zijn, dat de gegevens moeten worden hersteld. In de meeste gevallen kunnen gegevens die op Supermicro SuperServers verloren zijn gegaan, worden hersteld. Doordat ons succespercentage 100% is, kunnen wij onze technici met recht experts noemen. Onze experts zijn gespecialiseerd in onder andere:

 • Virtuele server

 • Relationele database

 • Pure bestandsserver

Oorzaken van storingen op een Supermicro SuperServer

Statistisch is de meest voorkomende oorzaak van een storing op een Supermicro-server, fysieke schade. Veelal de in de server gebruikte SAS vaste schijven. Of in geval van oudere modellen, de SCSI vaste schijven. Een afgebroken rebuild leidt er vervolgens toe dat de RAID-array niet meer toegankelijk is. Met name bij de oudere Supermicro-servermodellen is dit niet ongebruikelijk. De reden is dat slechts één leesfout op één van de andere SAS of SCSI vaste schijven ervoor kan zorgen, dat een rebuild afgebroken is. Ook een beschadigde RAID-controller kan de oorzaak van een storing zijn.

Door voortdurende onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, onze uitgebreide expertise en jarenlange ervaring is Attingo Datarecovery een toonaangevende aanbieder van data hersteloplossingen. Voornamelijk voor RAID- en opslagsystemen maar ook in complexe gevirtualisuerde omgevingen. Volledig onafhankelijk van het ingestelde RAID-niveau – RAID 0, RAID1, RAID 5, RAID 6, RAID 10, RAID 50, RAID 60 – herstellen wij de gegevens op alle Supermicro SuperServer-systemen.
Belangrijk om hierbij op te merken is dat het succesvol herstellen van de gegevens afhankelijk is van eerder uitgevoerde reddingspogingen.
Binnen onze technische mogelijkheden is het hieruit behaalde succespercentage maar liefst 100%,

Belangrijke te nemen stappen bij storing op Supermicro SuperServer

 • Start het systeem niet opnieuw op. Dit leidt in het algemeen tot het automatisch initialiseren van rebuilds.
 • Installeer, zolang dat nog kan, geen nieuwe programma’s meer en sla ook geen gegevens meer op.
 • Schakel de Supermicro-server uit en trek vervolgens onmiddellijk de stekker van de voedingskabel uit het stopcontact.
 • Verwijder de SAS vaste schijven/SCSI vaste schijven voorzichtig uit de server. Plaats vervolgens een label met de positie (sleuf nummer) op de gegevensdragers.
 • Breng daarnaast op de gegevensdrager die door de RAID-controller als defect aangemerkt is, een waarschuwing aan.
 • Voor noodherstel van gegevens kun je 24/7 contact met ons opnemen.
 • Geef daarna de exacte modelnaam van de RAID-controllers op.
 • Geef het gebruikte besturings- en bestandssysteem door. Maar ook de op de server aanwezige Logical Volume Manager, virtuele machines en databases.
 • Meld het gebruikte RAID-niveau door (RAID0, RAID1, RAID5, RAID6)
 • Open de gegevensdrager nooit!

Supermicro RAID Recovery, wat nu?

Neem vooral zo snel mogelijk contact met ons op. Wij zorgen verder voor de uitgevallen server. Vanaf het moment van ophalen van de vaste schijf, tot het herstellen van de gegevens en de levering van de herstelde gegevens. Voor spoedeisende gevallen staan wij 24/7 klaar om vragen te beantwoorden.
Heb je onmiddellijk hulp nodig? Wij bieden een High-Priority-Service aan, zodat er wij direct aan de slag kunnen met het herstellen van de gegevens.

Supermicro RAID Recovery, ondersteunde modellen

De specialisten van Attingo Datarecovery voeren voortdurend en met succes gegevensherstel bewerkingen op deze Supermicro servers uit.
Voor noodgevallen kunnen wij 24 uur per dag en 7 dagen per week aan de slag gaan (dit geldt dus ook in weekeinden en op feestdagen).

Contact over Supermicro RAID recovery

Indien jij problemen ondervindt met jouw Supermicro en je daardoor waardevolle gegevens verloren ben, neem dan direct contact op.
Twijfel niet en gebruik ons contactformulier,  waarin je jouw uitdaging uitlegt.
Wij helpen jou ook graag telefonisch, zodat je weet wat wij voor je kunnen betekenen op 0252 621 625.
Kortom: ben je data kwijt vanwege diverse redenen, wij doen er alles aan om jouw gegevens weer terug te halen.