Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Warmte

Informatie aanvragen

Dataverlies door warmte

Hoge temperaturen bemoeilijken niet alleen voor mensen om te werken, ook harde schijven vallen bij deze weersomstandigheden vaker uit.
Vooral tijdens een warme zomer krijgen wij een ongebruikelijk groot aantal gevallen van dataverlies door warmte binnen.

dataverlies door warmte

Oorzaak van dataverlies door warmte

Harde schijven zetten bij warme weersomstandigheden uit. Dit leidt tot het crashen van de koppen of andere defecten, zoals beschadigingen aan elektronica. De optimale bedrijfstemperatuur voor een harde schijf is tussen de 25 en de 40 graden, indien de temperatuur toeneemt, kan de harde schijf zijn snelheid gaan aanpassen, met als gevolg dat de harde schijf niet meer optimaal kan presteren. In een server omgeving is de temperatuur van groot belang en hier zou de juiste koeling aanwezig moeten zijn om risico’s, zoals dataverlies, te voorkomen.

Goede koeling is essentieel

De belangrijkste oorzaak van schade veroorzaakt door hitte, is dat serverruimtes vaak onvoldoende gekoeld worden, waardoor harde schijven oververhit raken. Maar ook de uitval of het per ongeluk uitschakelen van een koelsysteem kan schade veroorzaken. Attingo adviseert bij het verlaten van het kantoor altijd goed te controleren of de koeling nog aanstaat. Wie niet over een koelsysteem beschikt, zou er in ieder geval voor moeten zorgen dat de ruimte zo koel en droog mogelijk wordt gehouden. Harde schijven kunnen ook met speciale ventilatoren worden uitgerust. Door het gebruik van zo’n ventilator kan de temperatuur tot maximaal 70 procent worden verminderd.

Problemen door warmte

  • Fysieke beschadigingen aan harde schijf.

  • Plotselinge stroomuitval door kortsluiting, harde schijf start niet meer op. (tikt)

  • Elektronische beschadigingen op de printplaat van de harde schijf.

  • RAID errors door hard disk crash.

  • Beschadigde elektronische componenten in en om de harde schijf

Harde schijf in de koelkast leggen? NEE!

Een oud trucje wat ons nog vele jaren zal blijven achtervolgen, is om hard disk die te warm is geworden in de koelkast te leggen. Dit gaf 20 jaar geleden misschien een oplossing. Tegenwoordig is de hard drive technologie zodanig ontwikkeld, dat deze oude barbaarse methode een desastreus effect kan hebben op uw gegevens in de harde schijf. De kans is namelijk groot dat er door deze handeling condensvorming (vocht) optreed in de harde schijf.
Met als gevolg dat dit onherroepelijk tot verdere schade zal leiden in je harde schijf.

Contact over herstel van data door warmte

Wanneer je, door warmte of allerlei andere redenen, geen toegang meer heeft tot de data op je harde schijf, neem dan vooral contact met ons op. Zoals aangegeven doen onze specialisten niets liever dan je data weer herstellen. Niet alleen voor complexe situaties, maar ook voor kleine, ogenschijnlijk eenvoudige, recoveryacties zijn wij graag bereid om je snel en vakkundig te helpen. Je kunt op diverse manieren met ons in contact komen. Heb je een vraag en spreek je liever iemand, dan zijn wij 24/7 voor dringende gevallen bereikbaar op 0252 621 625.