Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

RAID 50 Recovery Service

Informatie aanvragen

 

Is jouw data op een RAID 50 systeem niet meer toegankelijk? Gelukkig kan een RAID 50 recovery uitkomst bieden.
Attingo reconstrueert jouw verloren gegevens op uw RAID 50 systeem. Ook als er al meerdere pogingen bij opslagmedia zijn mislukt.
Kortom: heeft u recovery van data nodig bij een RAID 50? Attingo Datarecovery is in staat om verloren gegevens te herstellen van elk RAID 50 systeem.
Wij zijn je graag van dienst om jouw gegevens te herstellen.

Wat is RAID 50?

RAID-50 is een combinatie van RAID 5 en RAID 0, de naam zegt het eigenlijk al, met als doel om extra snelheid te behalen.
Bij een Raid 0 configuratie worden gegevens opgeslagen op een aantal diskdrives. Het grote voordeel van die aanpak is, dat data sneller weggeschreven wordt dan wanneer er slechts een enkele diskdrive wordt gebruikt.
Het nadeel is dat als een van de diskdrives uitvalt, direct ook een deel van de gegevens verloren gaat.

RAID 50 Recovery Cases

  • Als twee of meer schijven zijn uitvallen in RAID 50, leest Attingo Datarecovery in de zogeheten ‘cleanroom’ de gegevens van de betreffende defecte schijf uit.
    Vervolgens wordt bepaald welke harde schijf al eerder is uitgevallen en reconstrueren onze specialisten deze RAID-schijf.
  • Fouten in de RAID-controller (BIOS, software) leiden vaak tot verlies van gegevens in RAID 50. Attingo reconstrueert de verloren data op volgorde.
  • Een firmware update voor RAID 50 kan leiden tot gegevensverlies, bijvoorbeeld als gevolg van veranderingen in het geheugen.
  • Attingo Datarecovery herstelt ook de gegevens, wanneer de RAID 50 aangetast of offline is.

RAID 50 Capaciteit

Bij een RAID-50 met twaalf harde schijven die zijn onderverdeeld in vier RAID 5 arrays, worden vier schijven naast elkaar gebruikt:

RAID 50 met 4 raids afbeelding

Met een vergelijkbare RAID-50 met daarin ook twaalf volumes, die verdeeld is in drie RAID 5 arrays, worden 3 schijven naast elkaar gebruikt:

RAID 50 recovery met 3 raids afbeelding

RAID 50, de voordelen en nadelen

  • In het ongunstigste geval valt de RAID-50 uit, zodra 2 harddisks in dezelfde RAID 5 uitvallen. Data recovery is in zo’n geval noodzakelijk om gegevens te herstellen.
  • In het gunstigste geval kan in iedere RAID 5 een harde schijf uitvallen, zonder dat het leidt tot gegevensverlies.
  • Een RAID 50 biedt verhoogde snelheid van het wegschrijven van gegevens en een hogere redundantie.

Contact over onze RAID 50 herstel service

Ons eerste advies is en blijft altijd gratis. Bel ons daarom gerust op 0252 621 625 om de mogelijkheden van gegevens herstel van jouw defecte RAID 50 te bespreken.
Wij leggen je graag uit hoe wij werken en geven een indicatie van de kans van slagen. Stuur je liever een bericht zodat wij contact met jou opnemen?
Ons contactformulier is 24/7 beschikbaar om in te vullen en jouw gegevens achter te laten. Uiteraard zoeken wij daarna zo snel mogelijk contact met jou.
Per slot van rekening doen wij niets liever dan jou helpen met het herstellen van jouw data.