Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

NAS server, Network Attached Storage

Informatie aanvragen

 

Geeft uw NAS foutmeldingen uit de verschillende schijven, of is het systeem helemaal niet meer benaderbaar?
Ook na een reset van het apparaat komt het in sommige gevallen voor dat de gegevens erop niet meer toegankelijk zijn.
Wij zijn u hierbij graag van dienst.

Een NAS systeem bestaat meestal uit meerdere harde schijven die in verschillende configuraties zijn opgesteld.
Deze optie wordt vaak ingezet als back-up systeem. Houdt hierbij rekening dat ook een NAS stuk kan gaan of een foutmelding kan geven.

Wat is een NAS?

Een NAS-systeem wordt zowel thuis als bij bedrijven gebruikt voor data opslag. NAS-systemen ofwel Network Attached Storage systemen zijn er in verschillende configuraties. Belangrijk is dat men beseft dat NAS systemen geen goed alternatief zijn voor een back-ups. U zult ook van de NAS altijd goede back-ups moeten maken, als u data verlies wilt voorkomen.
Het voordeel van het gebruik van dit apparaat is dat verschillende gebruikers data kunnen plaatsen. Het gebruik van een Network Attached Storage is daarom over het algemeen een goed alternatief voor een server.

Een NAS met bijvoorbeeld:

 • RAID1 (mirror)

 • RAID0 (stripe)

 • RAID5

 • RAID10

 • RAID6

NAS als alternatief voor een server

NAS-systemen zijn tegenwoordig bij veel bedrijven, maar ook steeds meer bij thuisgebruikers, niet meer weg te denken. De relatief lage prijs voor dit apparaat met een RAID1 configuratie (twee harde schijven in een mirror) helpt hierbij. Deze optie biedt tegenwoordig de mogelijkheid voor onder andere privé-gebruikers om een dergelijk apparaat aan te schaffen en te gebruiken als centrale opslag.

Beschikbare configuraties:

Een NAS-systeem bestaat meestal uit meerdere harde schijven die in verschillende configuraties zijn opgesteld. Let op! bij een RAID0 configuratie: deze configuratie raden wij sterk af vanwege een verhoogd risico op dataverlies.

De meest voorkomende configuraties zijn:

 • RAID 0
  Eenstriping volume, hierbij benut u de maximale snelheid en capaciteit van uw schijven. RAID0 biedt echter geen bescherming tegen verlies van data.
 • RAID 1
  Eenmirroring volume, omdat gegevens dubbel worden opgeslagen, heeft u geen dataverlies wanneer één van de twee schijven uitvalt.
 • RAID 5
  Een volume van minimaal drie schijven, dit biedt efficiënte veiligheid. Schrijven van gegevens kost weliswaar meer tijd, maar is veiliger. De tijd is afhankelijk van de processor.
 • RAID 6
  Een volume van minimaal vier schijven, deze biedt robuuste veiligheid. Reken intensief; prestaties zijn afhankelijke van de processor.
 • JBOD Just a Bunch Of Disks
  Eén volume, dat de maximale capaciteit benut. JBOD bied echter geen bescherming tegen verlies van data.
 • Basic/Single
  Elke schijf heeft hierbij een eigen volume, dit betreft een eenvoudige opzet, waarbij u zelf bepaalt op welke schijf welke gegevens worden opgeslagen.

Heeft u hulp nodig met uw data herstel of wilt u meer informatie?

Bij Attingo Datarecovery Nederland helpen wij u met het herstellen van uw datagegevens. Wij helpen u niet alleen met het directe herstel maar ook met een advies naar de toekomst, zodat u data veilig blijven. Altijd met de bedoeling om uw data uitdaging op te lossen. Neem daarom telefonisch contact met ons op via 0252 621 625, wij zijn 24/7 bereikbaar.
Ook kunt u vrijblijvend het contactformulier invullen. Wij zorgen dat wij zo snel mogelijk contact met u opnemen, zodat u uw data weer snel beschikbaar heeft.