Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

NAS server, Network Attached Storage

Informatie aanvragen

 

NAS dataherstel afbeelding

NAS dataherstel

Geeft jouw NAS foutmeldingen uit de verschillende schijven? Of is het systeem helemaal niet meer benaderbaar? Ook na een reset van het apparaat komt het in sommige gevallen voor dat de gegevens erop niet meer toegankelijk zijn. Attingo Datarecovery is hierbij graag van dienst.

Herstel voor jouw NAS-systeem

Bij Attingo Data Recovery begrijpen we hoe belangrijk de gegevens op jouw NAS zijn. Of het nu om thuisgebruik of in een bedrijfsomgeving gaat, wij hebben de expertise om een NAS te herstellen, ongeacht het probleem. Onze technische medewerkers zijn specialisten in het herstellen van verloren gegevens van alle soorten NAS systemen en RAID configuraties.

Kosten NAS recovery

De kosten voor data recovery van een NAS hangen af van de hoeveelheid schijven, de RAID configuratie en de complexiteit van de schade.
Het eerste onderzoek van de NAS is altijd gratis. Daarna kunnen wij door met een uitgebreide analyse, die kosten zijn vanaf €200,- excl. btw. NA dit onderzoek ontvang je een rapport, file list en prijsopgave voor het uiteindelijke data herstel. De prijs voor uiteindelijk herstel begint gemiddeld bij €300,- excl. btw.

Wat is een NAS?

Een NAS systeem bestaat meestal uit meerdere harde schijven die in verschillende configuraties zijn opgesteld. Een NAS-systeem wordt zowel thuis als bij bedrijven gebruikt voor dataopslag. NAS-systemen ofwel Network Attached Storage systemen zijn er in verschillende configuraties. Belangrijk is dat men beseft dat NAS systemen geen goed alternatief zijn voor een back-ups. Het is belangrijk om altijd goede back-ups van de NAS te maken, als je data verlies wilt voorkomen.
Het voordeel van het gebruik van dit apparaat is dat verschillende gebruikers data kunnen plaatsen. Het gebruik van een Network Attached Storage is daarom over het algemeen een goed alternatief voor een server.

Een NAS met bijvoorbeeld:

NAS als alternatief voor server

NAS-systemen zijn tegenwoordig bij veel bedrijven, maar ook steeds meer bij thuisgebruikers, niet meer weg te denken. De relatief lage prijs voor dit apparaat met een RAID1 configuratie (twee harde schijven in een micro) helpt hierbij. Deze optie biedt tegenwoordig de mogelijkheid voor onder andere privé-gebruikers om een dergelijk apparaat aan te schaffen en te gebruiken als centrale opslag.
Een NAS-systeem bestaat meestal uit meerdere harde schijven die in verschillende configuraties zijn opgesteld. Let op! Bij een RAID0 configuratie: deze configuratie raden wij sterk af vanwege een verhoogd risico op dataverlies.

De meest voorkomende configuraties zijn:
RAID 0
Een striping volume, hierbij benut je de maximale snelheid en capaciteit van de schijven. RAID0 biedt echter geen bescherming tegen verlies van data.
RAID 1
Een mirroring volume, omdat gegevens dubbel worden opgeslagen, heb je geen dataverlies wanneer één van de twee schijven uitvalt.
RAID 5
Een volume van minimaal drie schijven, dit biedt efficiënte veiligheid. Schrijven van gegevens kost weliswaar meer tijd, maar is veiliger. De tijd is afhankelijk van de processor.
RAID 6
Een volume van minimaal vier schijven, deze biedt robuuste veiligheid. Reken intensief; prestaties zijn afhankelijke van de processor.
• JBOD Just a Bunch Of Disks
Eén volume, dat de maximale capaciteit benut. JBOD biedt echter geen bescherming tegen verlies van data.
• Basic/Single
Elke schijf heeft hierbij een eigen volume, dit betreft een eenvoudige opzet, waarbij je zelf bepaalt op welke schijf welke gegevens worden opgeslagen.

NAS dataherstel nodig?

Bij Attingo Datarecovery Nederland helpen wij jou met het herstellen van jouw datagegevens. Wij helpen niet alleen met het directe herstel maar ook met een advies naar de toekomst, zodat jouw data veilig blijft. Neem daarom telefonisch contact met ons op via 0252 621 625, wij zijn 24/7 bereikbaar. Je kunt ook vrijblijvend het contactformulier invullen.