Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

RAID 5 Recovery

Informatie aanvragen

RAID 5 Data Recovery Service door Attingo

RAID 5 recovery: Gegevens niet meer beschikbaar op het RAID 5 systeem? Een RAID 5 recovery kan hierin uitkomst bieden. Attingo kan jouw verloren gegevens op RAID 5 systeem herstellen door middel van een RAID 5 Recovery. Zelfs als er al meerdere opslagmedia hebben gefaald de gegevens te herstellen.
Dataverlies bij RAID 5 systemen komt relatief vaak voor en kan in sommige gevallen zelfs definitief zijn. Wij kennen de gevolgen van RAID 5 defecten precies en reconstrueren dagelijks data van uitgevallen RAID 5-systemen. In de meeste gevallen leidt dit tot een succesvolle RAID 5 Recovery, maar liefst 95% van de onbereikbare RAID 5 systemen weten wij te herstellen.

Raid 5 recovery afbeelding

Veelvoorkomende oorzaken van het uitvallen van RAID 5

 • Twee of meer vaste schijven zijn gelijktijdig uitgevallen.
 • Er is een RAID-rebuild afgebroken.
 • Zelfs een afleesfout van een andere vaste schijf kan ertoe leiden dat het rebuild-proces wordt afgebroken.
 • Er is geen foutmelding gegenereerd na het uitvallen van een vaste schijf.
  Niet zelden ligt hieraan een fout in een RAID-controller ten grondslag.

Typische RAID 5 foutmeldingen

 • RAID offline
 • RAID critical
 • Drive missing
 • Disk failed
 • None RAID
 • Dead devices
 • No devices found
 • Inactive md

Ons visitekaartje: 95% succes bij het herstellen van RAID 5 systemen

Attingo Datarecovery is de specialist op het gebied van dataherstel in defecte RAID 5-systemen. Onze specialisten hebben bijna ieder soort RAID-controller reverse ge-engineered en beschikken over diepgaande kennis van onder andere:

 • Interne systeemstructuren (zoals de firmware)
 • Algoritmen (zoals pariteitsverloop)
 • Het gedrag van RAID-controllers
 • Besturings- en bestandssystemen

Hoe lang duurt een RAID Recovery?

Juist bij RAID-defecten is het moeilijk om een exacte tijdsduur aan te geven. Deze is afhankelijk van het soort schade, van het aantal vaste schijven en de capaciteit hiervan. Ook het gekozen serviceniveau speelt hierbij een rol. Neem vooral eerst contact met ons op zodat wij een helder inzicht kunnen krijgen in het specifieke probleem. Attingo Datarecovery staat bij noodgevallen te allen tijde (365 dagen per jaar, 24 uur per dag) met al het hooggekwalificeerd technisch personeel en cleanrooms in Hamburg, Wenen en Amsterdam voor jou klaar.

Het gevaar van pogingen om zelf RAID 5 problemen te verhelpen

Het advies luidt: hoe minder er al eerder geprobeerd is om de problemen te herstellen, des te groter de kans is dat alle gegevens weer volledig hersteld kunnen worden.
Dat geldt zowel voor het reconstrueren van databanken als voor het herstellen van virtuele machines. In de amper 5% van de gevallen waarin data niet meer kunnen worden hersteld, is dat meestal het gevolg van eerdere pogingen om zelf de problemen te verhelpen.
In zeer uitzonderlijke gevallen is dataherstel in een RAID 5-systeem niet meer mogelijk, in verband met fatale fysieke beschadiging van de vaste schijven.

Algemene informatie over RAID 5

Dat RAID 5 de meest geliefde RAID-variant is, ligt zeker aan de hogere doorvoer van het lezen van gegevens als bij het prestatievermogen afgezet tegen de geringe kosten. Dit komt doordat de doorvoer van gegevens gebaseerd is op een tweefasig schrijfproces en hierdoor aanmerkelijk afneemt. RAID 5 is een van de meest economische mogelijkheden om overtollige gegevens op verschillende vaste schijven op te slaan. En ook om de beschikbare geheugenvolumes zo efficiënt mogelijk te benutten.
RAID 5 werkt op basis van een bloksgewijze verdeling van gebruiksgegevens.
Maar maakt, in tegenstelling tot RAID-niveau 4, geen gebruik van een dedicated parity drive. Hierdoor verdeelt RAID 5 de XOR-gegevens samen met de gebruiksgegevens gelijkmatig over alle schijven in het netwerk. Door het niet meer functioneren van de parity drive neemt de waarschijnlijkheid af dat er op een vaste schijf gelijktijdig twee schrijfprocessen plaatsvinden. Tegelijkertijd zorgt het ook voor een gelijkmatige verdeling van de mechanische belasting van de vaste schijven omdat geen hiervan een bijzondere plaats inneemt in de parity drive.
Bij RAID 5 is de veiligheid van de gegevens in de array bij het uitvallen van ten hoogste één vaste schijf gegarandeerd. Is er één vaste schijf defect, of vindt er een systeemrebuild plaats op een vooraf geïnstalleerde hotspare-schijf of op de nieuw geplaatste vaste schijf, dan nemen de prestaties merkbaar af. Tijdens deze fase bevindt het RAID-netwerk zich in een zogenaamde ‘degraded’ toestand. Deze is dan enige tijd niet beschermd tegen het uitvallen van andere vaste schijven.

Contact over het herstel van RAID 5 systemen

Het is niet mogelijk om specificaties te geven wat betreft  de kans op herstel van de gegevens zonder een uitgebreide analyse van het RAID 5 systeem.
Na de analyse kunnen wij bepalen of wij in staat zullen zijn jouw data succesvol te herstellen.
Onze experts kunnen in 95% van de gevallen jouw gegevens weer succesvol terughalen. Onze eerste “snelle check” is altijd gratis en vrijblijvend, waardoor wij jou een indicatie kunnen geven van de kosten. Op basis van onze bevindingen helpen wij jou verder.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen op 0252 621 625, maar je bent ook welkom om ons contactformulier te gebruiken en hier aan te geven wat het probleem is en waar we jou kunnen bereiken.