Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

RAID 6 Recovery Service

Informatie aanvragen

 

Heb je een RAID 6 error melding en daarom geen toegang tot jouw data op een RAID 6 systeem? Onze RAID 6 recovery kan je oplossing zijn. Attingo Datarecovery kan jouw verloren gegevens op een RAID 6 systeem reconstrueren. Ook als er al meerdere mogelijkheden tot herstel hebben gefaald.
Samengevat: Heb je een RAID 6 Recovery Service nodig? Attingo Datarecovery is in staat om verloren gegevens te herstellen van ieder RAID 6 systeem.
Wij helpen je graag verder om jouw data terug te halen.

RAID 6 error

Een typische RAID-6 error:

RAID 6 error afbeelding

Omdat voor RAID 6 recovery uitgebreide kennis van RAID 6 nodig is, adviseren wij altijd om direct contact met ons op te nemen, om zodoende meer verlies van gegevens voor te zijn. RAID 6 definieert uitsluitend het gebruik van dubbel opgeslagen informatie en niet, zoals vaak wordt aangenomen, de berekeningsalgoritmes. Simpelweg omdat voor de verschillende RAID-controllers de gebruikte algoritmes anders zijn. Juist de wijdverbreide meerbits-foutencorrectie door de Reed-Solomon-code stelt bijzondere eisen aan een succesvolle RAID 6 recovery.

Attingo Datarecovery heeft specifieke kennis van vrijwel elk type RAID-controller. Daarbij beschikken onze specialisten over een fundamenteel inzicht in de interne systeemstructuren (zoals de firmware van de vaste schijven). Maar ook kennis over de algoritmes (zoals het verloop en de berekening van de RAID 6-pariteit) en de manier waarop RAID 6-controllers werken. Al deze kennis en know-how is onafhankelijk van het besturings- en bestandsysteem.

Veelvoorkomende oorzaken van uitval van servers met een RAID 6-array

Of er in een RAID 6-set gegevens hersteld kunnen worden, is oorzaakgevoelig. Wat is de oorzaak van het uitvallen en wat is het schadebeeld?

 • Drie of meer vaste schijven zijn tegelijkertijd uitgevallen.
 • Een RAID 6-rebuild is afgebroken. Zelfs een afleesfout van een andere vaste schijf kan ertoe leiden dat het rebuild-proces wordt afgebroken.
 • Er is geen foutmelding geweest over het al eerder uitvallen van een aantal vaste schijven. Vaak is er dan sprake van een defect in de RAID 6-controller.

RAID 6 Error melding voorbeelden

 • ERROR melding: RAID offline

 • RAID 6 broken

 • RAID 6 error

 • ERROR melding: RAID critical

 • RAID SUB-OPTIMAL

 • Drive missing

 • RAID 6 failure

 • RAID 6 Disk failure

Diagnose van RAID 6 Recovery

Neem geen onnodig risico bij een RAID 6 error melding en neem contact met ons op. Ons eerste advies is altijd gratis, zodat jij weet waar je aan toe bent.
Vervolgens zorgen wij voor alles: van het afhalen van de vaste schijven tot het retourneren van de herstelde data.
Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar om alle vragen te beantwoorden.
Voor service per direct bieden wij onze High-Priority-Service aan.
Goed om te weten: Dataherstel wordt uitsluitend in onze eigen stofvrije laboratoria uitgevoerd, daarmee garanderen wij de beste mogelijkheden tot dataherstel.

Vermijd vervolgschade bij een RAID 6-defect

Voor een succesvolle RAID 6 recovery zijn er een aantal zaken die je kunt voorbereiden, zodat het herstel proces sneller verloopt:

 • Geef op alle vaste schijven die zich in de server bevinden, het slotnummer aan. Voorzie vervolgens de defecte vaste schijven van een merkteken.
 • Vertel ons welke RAID-controller u gebruikt. Deze informatie spaart bij het RAID 6-dataherstel tijd, en minimaliseert de benodigde werkzaamheden en dus de kosten.
 • Als er een rebuild is uitgevoerd beantwoord dan de vraag: Is deze tot een goed einde gebracht? Of is de rebuild afgebroken?

Over het algemeen geldt: hoe meer informatie je over het RAID 6 systeem aan ons kunt geven, des te groter is de kans dat de gezochte gegevens hersteld kunnen worden. Daarmee is dan een succesvolle RAID 6 recovery mogelijk is. Onze hooggekwalificeerde technici en ingenieurs werken dagelijks aan RAID-problemen.
Hierbij zien zij alle gangbare RAID-niveaus (RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6, RAID 10, RAID 50, RAID 60).
Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen (<1%) blijkt RAID 6 recovery vanwege fatale schade aan defecte vaste schijven onmogelijk.

Advies over het herstel van RAID 6 systeem

Wij helpen je graag verder met het herstel van jouw RAID 6. Ons eerste advies is en blijft te allen tijde gratis, wij leggen u na een eerste check graag uit of en hoe wij de gegevens kunnen herstellen.
Wij zijn 24/7 bereikbaar via ons contactformulier, maar ook voor telefonisch advies op 0252 621 625.