Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

RAID failure

Informatie aanvragen

RAID Failure opgelost binnen 24 uur

Geeft je RAID Server de volgende melding aan: RAID failure of RAID Failed ?

RAID failure afbeelding

Een RAID failure is geen goed nieuws, maar gelukkig kunnen wij je waarschijnlijk helpen.
Attingo Datarecovery is gespecialiseerd in data recovery van alle type RAID Systemen.
Wij kunnen je data snel en veilig herstellen, indien gewenst en technisch mogelijk zelfs binnen 24 uur.
Doordat er een storing is opgetreden in het RAID is jouw bedrijfsdata niet meer benaderbaar. De server is vaak niet meer toegankelijk bij een RAID failure en je wilt weer toegang tot al jouw informatie. Vaak staat er veel en belangrijke data op de server opgeslagen die voor de bedrijfscontinuïteit van groot belang zijn. Hoe komt dit en hoe kan het zo snel mogelijk worden opgelost?

Raid failure melding

Er zijn verschillende meldingen die je kunt krijgen van je RAID Server, wij leggen je graag uit wat de verschillen zijn en hoe wij hiermee om gaan. Is dit allemaal net even te technisch? Laat ons gerust ons eigen ding doen, wij doen niets liever dan data van ogenschijnlijk lastig terugvindbare plekken weer te herstellen.
Wij puzzelen ons suf om zoveel mogelijk verloren data terug te krijgen, zodat je weer verder kunt.

 • RAID failure
 • RAID failed
 • RAID error
 • RAID degraded

Een RAID failure houdt in dat het RAID systeem niet meer naar behoren functioneert, doordat er een fout is opgetreden in de RAID configuratie.  Als er bijvoorbeeld een disk in de RAID configuratie offline staat, dan draait de server in een zogeheten “degraded” modus. Wat ook mogelijk is, is dat één of meerdere schijven in de Raid array offline staan, dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld:

Oorzaken van een RAID failure

De oorzaken van een RAID failure zijn divers, wij zoeken voor je uit waar de uitdaging ligt en vervolgens hoe wij dit voor je gaan oplossen.

 • Beschadigde sectoren op een of meerdere harde schijven in de RAID array.
 • Fysieke crash op een of meerdere harde schijven in de RAID array.
 • Slijtage (ouderdom) van bepaalde onderdelen van de hardware en of gegevensdrager.
 • Elektronische beschadiging of defect aan RAID controller.
 • Verkeerd uitvoeren van een rebuild van de RAID configuratie.
 • Firmware “bug” in de software van de RAID controller.
 • Plotselinge stroomuitval van de RAID server.
 • RAID server niet goed afgesloten/down gebracht.
 • Defecte RAID controller.
 • Foutieve update van de RAID controller firmware.

Wat niet te doen bij een RAID failure

In het geval van een gecrashte RAID configuratie raden wij aan de RAID controller niet zomaar te vervangen. De reden hiervan is dat de originele configuratie van de RAID  de originele data ernstig kan beschadigen. Tevens raden wij af om bij een RAID zomaar verschillende disks uit de array te vervangen en de server te herstarten. Tenslotte is ons advies om nooit een rebuild van de RAID configuratie uit te voeren, mits je beschikt over een complete back-up van je gegevens. Kortom; Is er een goede en recente back-up van de data? Als dit niet het geval is, kun je de data het beste professioneel bij ons laten herstellen.

Data laten herstellen door profs

Neem geen onnodige risico’s en laat onze professionals met het herstellen van je data aan de slag gaan. Eigenlijk adviseren wij in alle RAID failure meldingen direct contact met ons op te nemen. Het is eeuwig zonde om data te verliezen terwijl wij hier ons werk van gemaakt hebben. Wij gaan altijd zeer secuur en voorzichtig te werk en zetten de juiste stappen in de juiste volgorde, zodat uw gegevens zo goed mogelijk en in de grootste hoeveelheid weer bij u terugkomen. Per slot van rekening is dit ons werk,  zijn wij hier dagelijks mee bezig en vinden wij het nog eens ontzettend leuk om zoveel mogelijk data terug te vinden. Laat ons uw problemen oplossen, zodat je snel weer aan de slag kunt met de herstelde gegevens.

Je data laten herstellen na een RAID failure?

Bij Attingo Data Recovery helpen wij je heel graag met een oplossing waarbij je zoveel mogelijk data weer terug krijgt.
Bel gerust voor het beste advies naar 0252 621 625 of neem contact met ons op via ons contactformulier .