Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

RAID 0 Recovery

Informatie aanvragen

RAID 0 Data Recovery Service door Attingo Datarecovery

Raid 0 recovery in cleanroom

Een RAID 0 recovery moet zeer zorgvuldig worden uitgevoerd, want in tegenstelling tot alle andere RAID-niveaus, is bij RAID 0 geen redundantie van de gegevens beschikbaar.
Als de vaste schijf crasht, kan het in het ergste geval voorkomen dat de gegevens niet kunnen worden hersteld.

Meest voorkomende oorzaak van een crash

De meest voorkomende oorzaak van een crash bij RAID 0-systemen is een defect in één vaste schijf in een array, aangezien één defecte vaste schijf er al voor zorgt dat de gegevens niet langer bereikbaar zijn. Kun je niet meer bij jouw data op een RAID 0 systeem? Dan kan een RAID Recovery uitkomst bieden. Aanleiding hiervoor kunnen defecte sectoren zijn, maar ook mechanische schade aan de schrijf-/leeskoppen, lagers of elektronica is een veelvoorkomende oorzaak van het crashen van een vaste schijf. Voor een geslaagde RAID 0 recovery zijn alle schijven nodig.
Daarom kan het fatale gevolgen hebben om zelf een recovery uit proberen te voeren, het risico is vele malen groter dan bij andere RAID-niveaus.

Slagingskans van een RAID 0 Recovery

In de meeste gevallen kunnen de gegevens in geval van een RAID 0 worden hersteld. Over het algemeen geldt: hoe minder zelf geprobeerd is, hoe groter de kans op een succesvolle recovery. Dat geldt ook voor het herstel van databases, de reconstructie van virtuele machines of het herstel van filmmontages, die verloren zijn gegaan. Hoe meer informatie we hebben over de toedracht van de crash en de pogingen die al zijn ondernomen om de gegevens te herstellen, hoe gerichter de maatregelen zijn die we kunnen nemen. Onze hooggekwalificeerde technici en engineers werken de meeste tijd aan RAID-issues.

Identificatie van de vaste schijf

Voorzie alle vaste schijven in de server van het sleufnummer en markeer de defecte vaste schijf. Laat ons weten welke RAID-controller er is gebruikt. Dit vereenvoudigt het gegevensherstel bij RAID 0 en zo bespaar je tijd en dus ook geld.

raid 0 schijf identificatie

Hoe lang duurt een RAID 0 Recovery?

Hoeveel tijd een RAID 0 Recovery in beslag neemt, is afhankelijk van het schadebeeld, het aantal vaste schijven en de capaciteit van de schijven. Het is daarom niet mogelijk om een algemene richtlijn te geven voor hoe snel gegevens hersteld kunnen worden. Neem contact met ons op, zodat we een inschatting op basis van jouw situatie kunnen maken. In urgente gevallen staan onze engineers en technici 24 uur per dag en 365 dagen van het jaar voor jou klaar. RAID 0 recovery vindt uitsluitend plaats in onze eigen cleanrooms.

De verschillende RAID 0 error meldingen

  • RAID offline
  • Schijf buiten bedrijf
  • Schijf ontbreekt
  • RAID 0 failure
  • RAID 0 failed of de
  • Melding: RAID 0 error

Raid 0 foutmelding

Advies over RAID 0 recovery

Indien je geen kennis hebt van data recovery, neem dan contact met ons op.
Wij helpen jou met alle herstelstappen en werken uitsluitend in onze eigen cleanrooms.