Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

RAID 1 Recovery

Informatie aanvragen

Uitvallen van RAID 1 systemen betekent geen definitief dataverlies

Kun je niet meer bij jouw data op een RAID 1 systeem? Een RAID recovery van Attingo Datarecovery is in dat geval een mogelijke oplossing.
Attingo Datarecovery kan jouw verloren gegevens op een RAID 1 systeem reconstrueren.
Zelfs in het geval dat er al meerdere recoverypogingen door derden zijn gefaald.

RAID 1 Recovery afbeelding

Bij een RAID 1 Recovery kan in vrijwel alle gevallen de data worden hersteld. Hoewel bij RAID 1 het spiegelen van de data een grote zekerheid tegen verlies biedt, vallen zulke RAID-arrays in de praktijk toch regelmatig uit. Gelukkig kan in meer dan 90% van alle gevallen RAID 1-dataherstel ervoor zorgen dat belangrijke data (waaronder mappen en bestanden) weer worden hersteld.

RAID 1 uitval

Veelvoorkomende oorzaken van het uitvallen van RAID 1-systemen:

 • De RAID 1-controller is uitgevallen

  Een defecte RAID-controller is mogelijk de oorzaak van dat er geen toegang meer mogelijk is tot de gegevens in het RAID 1-netwerk. Vervanging voor een identiek gebouwd model leidt daarbij helaas vaak niet tot het gewenste resultaat omdat zich op de defecte controller individuele configuratieparameters bevinden.

 • Er zijn per ongeluk gegevens gewist

  Als dit het geval is, dan zijn de gegevens gewist van alle vaste schijven die deel uitmaken van het RAID 1-netwerk. Onder de juiste omstandigheden zijn de gewiste gegevens gelukkig nog te herstellen.

 • Een vaste schijf in het RAID 1-netwerk is al eerder uitgevallen

  Dit schadebeeld wordt vaak niet gezien, omdat het rode controlelampje niet oplicht en dus niet aangeeft dat de vaste schijf defect is. Op de defecte vaste schijf bevinden zich daardoor vaak van elkaar afwijkende gegevensbestanden.

RAID 1 Recovery tips

 1. Het is belangrijk kalm te blijven. Ook als er al herstelpogingen zijn ondernomen, weet dat dataherstel van jouw RAID 1 systeem is nog steeds mogelijk is.
 2. Geef aan welke modellen vaste schijven zich in het RAID 1-netwerk bevinden.
 3. In welk apparaat zijn de vaste schijven ingebouwd (NAS, DAS, etc.)?
 4. Vertel ons met welk model RAID 1-controller we te maken hebben. Maar ook met welk type mainboard (als de RAID 1-controller zich op het mainboard bevindt).
 5. Voer geen verdere installaties of initialisatie op het systeem uit.
 6. Vermijd een herstart of een rebuild van de RAID 1 omdat dit kan leiden tot gevolgschade en daarmee dataherstel kan bemoeilijken.

Als experts in het herstellen van defecte RAID-systemen kunnen onze ingenieurs verloren gewaande gegevens terughalen op vrijwel elke RAID-controller.
Alleen met diepgaand inzicht in de interne systeemstructuren (zoals de firmware), de algoritmes (de verdeling van de datastructuren) en de gedragingen van RAID-controllers is een snelle en betrouwbare reconstructie van RAID-systemen gegarandeerd.

Typische RAID 1 error meldingen

 • RAID 1 offline

 • RAID 1 critical

 • Disk failed

Contact over RAID 1 herstel

Heb je advies nodig over het herstellen van jouw gegevens van en RAID 1? Onze specialisten stellen alles in het werk om jouw data te herstellen, zodat jij weer verder kunt. Neem contact met ons op, zodat wij jou direct, op een passende wijze kunnen helpen.