Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Ransomware oplossing: Tape back-up

Informatie aanvragen

 

Ben je slachtoffer van ransomware en staan je bedrijfsgegevens op slot?
Attingo Datarecovery biedt mogelijk een oplossing voor jouw probleem!
Een tape back-up restore is in veel gevallen een uitstekende ransomware oplossing.

Ransomware oplossing: tape back-up restore

Ransomware oplossing: Tape back-up

Ransomware is een ‘hot item’ de laatste tijd. Steeds vaker worden bedrijven en organisaties aangevallen door hackers.
In geval van ransomware worden bedrijfsgegevens versleuteld en wordt losgeld gevraagd voor de sleutel.
Een ware nachtmerrie voor elke onderneming.

Tape back-up restore

Nadat de besmetting is ontdekt, is de IT-afdeling ‘full swing’ bezig met de inventarisatie van wat er beschadigd en/of besmet is. De IT-specialisten zullen zich voornamelijk bezig houden met het creëren van schone systemen en het maken van nieuwe opslagvolumes op een beveiligd netwerk, zodat alle bedrijfsactiviteiten weer opnieuw kunnen worden opgestart.

Dit kan enkele dagen of zelfs weken duren. Gedurende deze werkzaamheden worden er geen gegevens hersteld en is de toestand en beschikbaarheid van gegevens uit de back-ups niet bekend. Dit betekent kostbaar tijdverlies.

Attingo wordt regelmatig benaderd om te assisteren bij het herstellen van gegevens van bedrijven die ten prooi zijn gevallen aan hackers. Gelukkig zijn er naast het betalen van het losgeld aan de gijzelnemers ook nog alternatieven. In sommige gevallen zijn er nog back-ups op tape aanwezig. In dat geval kunnen wij de bedrijfsgegevens van deze back-up tapes restoren in een veilige omgeving.

Tape back-ups zijn offline gegevens en kunnen dus niet worden beïnvloed door een malware aanval. De bedrijfsgegevens die voor de hackers aanval staan opgeslagen op de tape zijn in principe gewoon bruikbaar. Een malware kan echter over meerdere dagen plaatsvinden en dus (afhankelijk van het back-up regime) kunnen er beschadigde gegevens waarvan een back-up is gemaakt, resulteren in de noodzaak terug te gaan via verschillende back-ups om de meest recente goede kopie van bestanden te krijgen. Het is wel sterk aan te raden om na een restore van de data, een volledige scan uit te voeren op eventuele malware.

Waarom je deze ransomware oplossing beter kunt outsourcen

Na een aanval door hackers is in de meeste gevallen het hele netwerk besmet, inclusief de server die de back-up naar tape regelt. Ook blijkt het in de praktijk meestal niet zo eenvoudig om deze back-up server met de juiste software instellingen, etc. opnieuw te installeren, om zo zelf te proberen de data van de tape te restoren. Kortom: het is dus verre van eenvoudig om opnieuw een exact identiek back-upsysteem op te zetten.

Het is om die reden aan te bevelen om een specialist in te schakelen. Attingo kan de data van tapes in elk gewenst formaat en of voor elk gewenste omgeving voor je restoren.

Tape backup van bedrijfsgegevens op nieuwe schijf

Attingo Datarecovery biedt de mogelijkheid om in een door ons gecreëerde beveiligde omgeving jouw bedrijfsgegevens van alle soorten back-up tapes en van alle soorten back-upsoftware, te restoren. Vervolgens ontvang je jouw bedrijfsgegevens terug op een nieuwe schijf.

Wij kunnen de gegevens herstellen:

  • Per direct
  • Naar systemen die geen deel uitmaken van het bedrijfsnetwerk
  • Zonder de noodzaak tot het creëren van complexe infrastructuuropstelling (bijvoorbeeld SQL servers, Exchange servers)
  • De IT-afdeling kan zich in de tussentijd concentreren op het sorteren van de operationele infrastructuur.

Gegevens kunnen vervolgens worden gevalideerd buiten de nieuw gecreëerde bedrijfsinfrastructuur voordat ze worden teruggestuurd naar de nieuwe / schone systemen.

Meer informatie of acuut hulp nodig na een aanval van ransomware? Neem direct contact met ons op!