Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Is het ransomware of ransomeware?

Informatie aanvragen

 

Het maakt ons niet uit hoe je het schrijft, maar als je het goed wilt doen is ransomeware niet de juiste spelling en kun je de extra “e” achterwege laten. Hoe je deze gijzelsoftware ook schrijft of intoetst, feit is wel dat als je ermee te maken krijgt je echt hulp nodig hebt. Het woord ransom betekent losgeld en dat is wat de criminelen die in jouw netwerk of computer hebben ingebroken willen ontvangen. De meningen over het al dan niet betalen van het losgeld zijn enorm verdeeld, die keuze is aan jou zelf.

ransomeware afbeelding

Wat kun jij doen?

Een ransomware aanval zie je niet aankomen en de kans dat je getroffen wordt is wellicht wel groter dan je denkt. Cybercriminelen werken volgens het “massa = kassa” principe en proberen zoveel mogelijk netwerken en computers van hun gijzelsoftware te voorzien. Zonder dat jij het in de gaten hebt. Gelukkig kun je wel een aantal voorzorgsmaatregelen treffen om zo’n aanval te voorkomen. We zetten ze op een rijtje:

  • Zorg voor een noodplan, dat betekent dat je regelmatig een back-up maakt;
  • Goede antivirussoftware die up-to-date is, heb je echt nodig;
  • Maak een barrière met een firewall;
  • Train jezelf en jouw medewerkers om phishing mails en technieken te kunnen doorzien.

Gaat het toch mis ondanks jouw voorzorgsmaatregelen, neem dan direct contact op met Attingo Datarecovery.
Wij zijn, in geval van nood, 24 uur per dag en 7 dagen in de week telefonisch op 0252 621 625 bereikbaar om direct te helpen.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Ons belangrijkste advies is: Wacht niet en bel direct! De schade beperken en in een aantal gevallen zelfs voorkomen zorgt ervoor dat je geen losgeld hoeft te betalen om criminelen te betalen die ongevraagd al jouw bestanden van jou weghouden. Wij gaan niet op zoek naar een code, dat kan namelijk jaren duren. Ook gaan wij in de eerste instantie niet op zoek naar de oorzaak. Waar wij onmiddellijk mee aan de slag gaan is het terugvinden van bestanden en op een veilige plek neerzetten. Ons is er alles aan gelegen dat jij weer verder kunt met jouw onderneming of persoonlijke bestanden weer terugkrijgt.

Een veilige toekomst zonder ramsomeware of ransomware

Als wij de bestanden weer terug hebben, dan zorgen wij ervoor dat jij weer verder kunt. Uiteraard geven wij ook een advies, zodat je in de toekomst veiliger bent. Hiervoor werken wij samen met specialisten die de IT-veiligheid volledig voor jou kunnen inrichten. Wij helpen je graag, snel en goed, maar je begrijpt dat ons er ook alles aan gelegen is dat cybercriminelen bij jou of bij jouw onderneming geen enkele kans meer maken om in te breken. Hoe je het ook schrijft, of je nu ransomeware of ransomware schrijft.
Attingo Datarecovery helpt jou om belangrijke bestanden weer terug te krijgen.