Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

RAID Recovery

Informatie aanvragen

RAID Recovery Service door Attingo

Is de data op een RAID systeem niet meer beschikbaar en is er RAID Recovery nodig? Neem geen enkel risico met de waardevolle data en laat Attingo Datarecovery dit professioneel herstellen. Onze belofte: Wanneer een bit fysiek nog voorhanden is, dan herstellen wij deze!

RAID Recovery afbeelding

Is RAID opslag veilig?

RAID opslag systemen worden door producenten aangeboden als een zeer veilige methode voor het massaal opslaan van data. Door onze dagelijkse ervaring met defecte RAID systemen, weten wij dat pogingen tot repareren van defecten de belangrijkste oorzaak is van het verliezen van data.

RAID-systemen reageren namelijk zeer gevoelig op het falen van meer dan één disk. Vanwege de opbouw van deze systemen groeien dikwijls onschuldige problemen uit tot een keten van noodlottige gebeurtenissen. RAID systemen zouden beschikken over ingebouwde datarecovery-techniek. Dit is in sommige gevallen inderdaad zo, maar gebruikers nemen deze foutief aangenomen kennis te serieus. Vanuit een misplaatst gevoel van veiligheid worden rampzalige fouten gemaakt.

In meer dan 80 procent van alle gevallen waarbij Attingo Datarecovery te hulp wordt geroepen, is de schade aangebracht of verergerd door goed bedoelde herstelpogingen. Wij raden herstelpogingen zonder specifieke kennis ten zeerste af.

RAID Recovery Procedure

In de loop van vele jaren heeft Attingo Datarecovery een succesvolle werkwijze ontwikkeld. De Attingo Advanced RAID Resolver (AARR) is gebaseerd op hardware . Onze procedure zorgt, door middel van reverse-engineering, voor een compleet onderzoek.  Waardoor stapsgewijs het herstel van het hele RAID systeem wordt doorlopen. Dit is mogelijk door de toepassing van algoritmes, die speciaal zijn aangepast aan ieder type systeem en voor iedere mogelijke configuratie.

In geval van nood staat Attingo Datarecovery 24/7 voor je klaar. Met een team van deskundigen in clean room laboratoria in Amsterdam, Wenen en Hamburg. Onze kennis van de gevolgen van fouten in RAID systemen is onze specialiteit. Wij hebben in 80% van de gevallen een oplossing voor uw RAID-probleem.

Wanneer RAID systeem defect is

Is de RAID kapot? Schakel het systeem dan niet meer in. Bij defecten aan gegevensdragers zijn meestal klikken, kraken of hoge tonen hoorbaar. Elke herstart van de harde schijf kan vervolgens een Head-Crash veroorzaken. Deze wist de magnetische laag van de schijf. Systeemstoringen, Bluescreens of foutmeldingen (‘Fout bij het schrijven op de gegevensdrager’) zijn de eerste waarschuwingen.

Maak in geen geval de harde schijf open. Een dergelijke ingreep kan alleen in een clean room laboratorium worden uitgevoerd. Probeer ook geen elektronische onderdelen te vervangen, omdat daardoor bijvoorbeeld firmware informatie van de gegevensdrager verloren kan gaan. Onderdelen die er fysiek hetzelfde uitzien, kunnen in de RAID schijven verschillende functies hebben.

RAID Recovery naar aanleiding van de volgende oorzaken/problemen:

Dataverlies kan verschillende oorzaken hebben, met allerlei problemen als gevolg. De meest voorkomende problemen zijn:

RAID offline

Zelfs als de RAID offline is kan data in veel gevallen worden gered. Zet direct de server uit en voer in geen geval een rebuild of herinstallatie van de RAID configuratie uit.

RAID failure

Een RAID failure is geen goed nieuws, er is een storing opgetreden in het RAID systeem waardoor data niet meer benaderbaar is. Data herstel is mogelijk en indien gewenst zelfs binnen 24 uur.

Voor een RAID systeem komen wij vaak de volgende schades tegen:

Dagelijks onderzoeken wij vele gegevensdragers met schade. Zo komen wij vele vormen van schade tegen, hieronder een overzicht van de meest voorkomende:

Water

Harde schijven zetten bij hoge temperaturen uit wat bijvoorbeeld kan leiden tot crashen van de koppen of andere beschadigingen.

Brand

Door brand beschadigen regelmatig gegevensdragers, zoals laptops, externe harde schijven etc.. Onze experts kunnen door middel van speciale methodes de gegevensdragers helemaal of gedeeltelijk herstellen.

Geen RAID recovery door ondeskundigen

Dikwijls krijgen wij harde schijven uit RAID systemen, die door veelvuldige reddingspogingen van computer experts meer schade dan noodzakelijk opgelopen hebben. Je data is waardevol en door een RAID Recovery door ondeskundigen gaat uw data mogelijk voor altijd verloren. Elke behandeling door ondeskundigen brengt het risico met zich mee, dat meer data op een schijf verloren gaat. Vertrouw daarom alleen op de hulp van raid recovery experts, zoals Attingo.

Opgeslagen RAID data voorhanden?

Is er eerder opgeslagen data beschikbaar (ook oudere back-ups)? Deze gegevens zijn zeer nuttig bij het RAID Recovery van het systeem.

Wat houdt een Attingo RAID recovery Service in?

Wij herstellen data die door bijvoorbeeld wissen, formatteren, technische manco’s, sabotage of natuurkrachten als water en vuur verwijdert zijn. Attingo Datarecovery redt data van ingewikkelde RAID-systemen of servers maar ook van harde schijven of USB-Sticks. Daarvoor hebben wij drie ultra moderne clean room laboratoria in Amsterdam, Wenen en Hamburg tot onze beschikking. Hier werken enkel experts met jarenlange ervaring op het gebied van datarecovery.

Attingo Datarecovery redt data van alle computersystemen, onafhankelijk van welke drager of besturingsysteem het betreft. Wij zijn in noodgevallen 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Ook hebben wij tienduizenden types donor-harde schijven en reserve onderdelen op voorraad. Dit garandeert een korte behandeltijd van hardware defecten en snel gegevens herstel.

RAID Recovery Fabels

Bijvoorbeeld: Op internet wordt vaak aangeraden om een harde schijf in het diepvriesvak te leggen. Dit is een voorbeeld van een “broodje aap verhaal”.
Dit leidt juist tot vervormingen van de harde schijf en veroorzaakt daardoor kortsluiting en extra gegevens verlies.

Contact over RAID Recovery

Wij staan 24/7 klaar met ons hoog geschoold technisch personeel in onze clean room laboratoria in Amsterdam en Nieuw-Vennep. Wij kennen de gevolgen van het uitvallen van een RAID precies en helpen met een deskundig RAID herstel. Bij ons kun je terecht met systemen van alle RAID-varianten, dus RAID 0, RAID 1, RAID 5 en alle varianten daarop.
Telefonisch zijn wij bereikbaar op 0252 621 625, natuurlijk ben je ook welkom om ons contactformulier in te vullen.
Dan hebben wij direct alle gegevens bij de hand en nemen wij snel contact met je op.