Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Vliegramp Tripoli data recovery

Informatie aanvragen

Nabestaanden vliegramp Tripoli verheugd over herstel van foto’s dierbaren

“Voor ons zijn deze foto’s ongelofelijk belangrijk”, vertelt een familielid van een van de omgekomen slachtoffers uit Eindhoven die de foto’s in ontvangst nam.

Amsterdam, 26 oktober 2011
Voor de nabestaanden van de 70 Nederlanders die omkwamen bij de vliegtuigcrash in Tripoli op 12 mei 2010, was het moeilijk om te verwerken dat hun dierbaren zo plotseling uit hun leven werden weggerukt. Tastbare herinneringen en bijvoorbeeld foto’s kunnen dan veel troost bieden. Om die reden bood data recovery specialist Attingo de nabestaanden aan om alle foto- en geluidsbestanden belangeloos te herstellen wanneer zij van de autoriteiten de notebooks, camera’s en gegevensdragers zouden terugkrijgen. Onlangs was het zover en is het gelukt om de eerste nabestaanden te kunnen helpen. De eerste foto’s die door de omgekomen familieleden in de laatste dagen en uren voor de ramp zijn gemaakt, zijn inmiddels aan de familieleden overhandigd.

Tripoli vliegramp, succesvolle datarecovery laptop

“Voor ons zijn deze foto’s ongelofelijk belangrijk”, vertelt een familielid van een van de omgekomen slachtoffers uit Eindhoven die de foto’s in ontvangst nam. “We zijn enorm blij dat we toch nog over al die foto’s kunnen beschikken. Hier kunnen we verder mee want dit is erg belangrijk voor ons rouwproces. We willen hier graag bekendheid aan geven omdat we hopen dat meer nabestaanden er van op de hoogte zijn dat ook zij hiervoor bij Attingo aan kunnen kloppen. Ook zij zullen door Attingo kosteloos geholpen worden. Daar hebben we veel waardering voor.”

Vliegramp Tripoli data recovery van laptop geslaagd

Toen de laptop waarop de foto’s van de slachtoffers stonden bij Attingo arriveerde, waren de verwachtingen niet hoog gespannen. “Toen we de harddisk uit de computer haalde, schrokken we er van hoe deze eruit zag. Zowel van binnen als van buiten bleek de harde schijf zwaar beschadigd te zijn”, vertelt Robbert Brans, directeur bij Attingo in Nederland. “In ons laboratorium hebben we er flink wat werk aan gehad om de schijf zodanig te behandelen dat we toch nog data terug konden halen. Uiteindelijk hebben we alle bestanden terug kunnen halen, waaronder dus de vele foto’s die we onlangs aan de familie in Eindhoven hebben kunnen overhandigen.” Brans wil andere nabestaanden die datadragers uit Tripoli teruggekregen hebben, oproepen zich bij hem te melden. “We zullen er alles aan doen ook hen te helpen. Het geeft ons enorm veel voldoening te zien hoeveel we daarmee voor deze mensen kunnen betekenen.”

Over Attingo Datarecovery

Attingo Datarecovery is een ISO9001: 2015 gecertificeerd bedrijf, gespecialiseerd in dataherstel. Het van oorsprong Oostenrijkse bedrijf is in 1994 opgericht door Nicolas Ehrschwendner en maakte sindsdien een sterke groei door. Op dit moment zijn er 20 mensen werkzaam voor Attingo. Data Recovery behelst de reconstructie van data die door wissen, formattering, een technisch mankement, manipulatie, sabotage of natuurrampen als overstroming en brand bedreigd worden. Attingo redt data van zowel complexe RAID-systemen of servers tot (externe) harde schijven of USB-Sticks. De onderneming heeft daartoe de beschikking over drie eigen hypermoderne clean room laboratoria in Wenen, Hamburg en Nieuw Vennep en beschikt over experts met jarenlange ervaring in de datarecovery. Niet voor niets is de slogan van Attingo “We try harder” met een succespercentage van om en nabij de 90 procent opgeloste cases.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robbert Brans, directeur van Attingo Datarecovery in Nederland.
Telefoon: 0252- 621 625