Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Vliegramp MH17 Data Recovery

Vliegramp MH17 Data Recovery, kosteloos voor nabestaanden

vliegramp mh17 data recovery afbeelding

Nieuw Vennep, 28 juli 2014

17 juli 2014 gaat de geschiedenis in als een zwarte dag. Op die dag verongelukte vlucht MH17 van Malaysia Airlines in Oost-Oekraïne. Het toestel was op weg van Schiphol naar Kuala Lumpur. Er waren geen overlevenden. Voor de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp is het verschrikkelijk moeilijk om te verwerken dat hun dierbaren zo plotseling uit hun leven zijn weggerukt. Tastbare herinneringen zoals foto’s kunnen troost bieden. Evenals bij de vliegramp in Tripoli , biedt datarecovery specialist Attingo de nabestaanden de mogelijkheid aan foto- en geluidsbestanden van gegevensdragers belangeloos en kosteloos te herstellen. Denk hierbij aan bestanden van bijvoorbeeld laptops, smartphones, camera’s .

Foto’s of gegevens van gegevensdragers kunnen ongelofelijk waardevol zijn voor nabestaanden. Na de vliegtuigramp in Tripoli waren de families en vrienden van de slachtoffers ook getroost dat ze over de laatste foto’s van hun dierbaren konden beschikken. Robbert Brans, directeur bij Attingo in Nederland wil zich ook deze keer graag inzetten om nabestaanden hierbij te helpen. “Na de vliegramp in Tripoli hebben we onder andere van een laptop bestanden terug kunnen halen, zodat nabestaanden vele foto’s van hun dierbaren terug hebben gekregen. Een gespecialiseerde klus, maar onze experts hebben dit voor elkaar gekregen dankzij de vele jaren ervaring die we hebben”.

Gegevensdragers lijken onherstelbaar beschadigd

De data recovery specialisten bij Attingo hebben veel ervaring met het herstellen van gegevens van gegevensdragers die betrokken zijn geweest bij bijvoorbeeld vliegtuigrampen, explosies, overstromingen en orkanen. Robbert Brans benadrukt: “We willen dat nabestaanden beseffen dat het mogelijk is om informatie te herstellen van gegevensdragers die onherstelbaar beschadigd lijken te zijn. Wij raden af om zelf te gaan proberen toegang te krijgen tot de gegevens, bijvoorbeeld door het verwijderen van een vastzittende geheugenkaart in een digitale camera. Dit zal alleen maar meer schade aan de gegevens toebrengen en verkleint de kans op herstel.”

Nabestaanden die gegevensdragers teruggekregen hebben uit het rampgebied, kunnen zich bij Robbert Brans melden: “We zullen er alles aan doen hen te helpen.”

Over Attingo Datarecovery

Attingo Datarecovery is een ISO9001: 2015 gecertificeerd bedrijf, gespecialiseerd in dataherstel. Data Recovery behelst de reconstructie van data die door wissen, formattering, een technisch mankement, manipulatie, sabotage of natuurrampen als overstroming en brand bedreigd worden. Attingo redt data van zowel complexe RAID-systemen of servers tot (externe) harde schijven of USB-Sticks. De onderneming heeft daartoe de beschikking over drie eigen hypermoderne clean room laboratoria in Wenen, Hamburg en Nieuw Vennep en beschikt over experts met jarenlange ervaring in de datarecovery. Niet voor niets is de slogan van Attingo “We try harder” met een succespercentage van om en nabij de 90 procent opgeloste cases.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Robbert Brans, directeur van Attingo Datarecovery in Nederland. Telefoon: 0252- 621 625