Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Verzekeringen bieden geen dekking bij verlies van data

Informatie aanvragen

Data Recovery is specialistenwerk

Het kan snel genoeg gebeuren. De laptop glijdt uit de hand en valt op de grond. Deze schade is nog te overzien. Gaat het om een laptop van iemand anders dan valt deze te verhalen op een aansprakelijkheidsverzekering.
Anders wordt het wanneer de schade ook verlies van data met zich meebrengt. De kosten die daarmee gepaard gaan, zijn veelal veel groter dan de schade aan puur de hardware.

Dataverlies wordt standaard niet gedekt

“Het verlies van financiële calculaties, databestanden en vakantiefoto’s wordt door een standaard aansprakelijkheidsverzekering niet gedekt”, zegt Robbert Brans, directeur van Attingo Datarecovery in Nederland

In een bedrijfsomgeving is het mogelijk om je voor een dergelijke omvangrijke schade te behoeden door het afsluiten van een speciale verzekering die voorziet in de kosten van datarecovery. “In de praktijk zien we dat een dergelijke verzekering zelden wordt afgesloten omdat men niet op de hoogte is van het feit dat de standaard verzekering geen dekking biedt tegen dataverlies.”

Zou er daadwerkelijk data verloren gaan, dan hoeft dit niet te betekenen dat de bestanden als verloren beschouwd moeten worden. Succes kan echter alleen gegarandeerd worden wanneer gebruik wordt gemaakt van de diensten van professionele datarecovery specialisten. Een ondeskundige poging door anderen leidt veelal tot onherstelbare schade en daarmee onnodig verlies van data. “In meer dan 90 procent van alle gevallen waarbij bedrijven Attingo inschakelden, kon het herstel van dataherstel gerealiseerd worden”, aldus Brans.

“De beste remedie om het verlies van gegevens te voorkomen, is voortdurend te zorgen dat er tijdig een backup wordt gemaakt zodat gegevens in een noodsituatie snel weer beschikbaar zijn.”

Attingo Datarecovery

Attingo Datarecovery is een toonaangevend bedrijf op het gebied van dataherstel. Het van oorsprong Oostenrijkse bedrijf is in 1994 opgericht door Nicolas Ehrschwendner en maakte sindsdien een sterke groei door. Op dit moment zijn er 20 mensen werkzaam voor Attingo.

Data Recovery behelst de reconstructie van data die door wissen, formattering, een technisch mankement, manipulatie, sabotage of natuurrampen als overstroming en brand bedreigd worden.
Attingo redt data van zowel complexe RAID-systemen of servers tot (externe) harde schijven of USB-Sticks. De onderneming heeft daartoe de beschikking over drie eigen hypermoderne ISO 9001:2015 gecertificeerde clean room laboratoria in Wenen, Hamburg en Nieuw Vennep en beschikt over experts met jarenlange ervaring in de datarecovery. Niet voor niets is de slogan van Attingo “We try harder” met een succespercentage van om en nabij de 90 procent opgeloste cases.