Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Samenwerking Attingo Comparex

Informatie aanvragen
 

Partnerovereenkomst biedt softwarelicentiespecialist nu ook de mogelijkheid om professionele data recovery dienstverlening aan haar klanten te bieden

Vanaf 1 juli heeft COMPAREX in Nederland de mogelijkheid om haar klanten te ondersteunen op het gebied van data recovery.
De softwarelicentiespecialist heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Attingo Datarecovery.
Deze organisatie is toonaangevend op het gebied van datarecovery in de Benelux.

Comparex Attingo Data Recovery samenwerking

Attingo, gevestigd in Nieuw Vennep, is gespecialiseerd in dataherstel in de breedste zin van het woord. De organisatie, met ook laboratoria in onder andere Hamburg en Wenen, beschikt over veel expertise op dit gebied. Attingo heeft met succes gegevens voor de nabestaanden kunnen terughalen van de Tripoli vliegtuigramp in 2010. Attingo biedt de mogelijkheid om verloren gewaande gegevens van allelei type gegevensdragers te herstellen, waaronder harde schijven, compactflash geheugen, tapes, USB-sticks, CD/DVD, digitale camera’s, RAID-systemen en (virtuele) servers. Voor COMPAREX en haar klanten is met name dat laatste interessant. COMPAREX is voornamelijk actief binnen grote organisaties met een uitgebreide IT-omgeving. Wanneer klanten van COMPAREX met dataverlies of andere gerelateerde uitdagingen te maken krijgen, biedt COMPAREX via Attingo nu ook de mogelijkheid om deze complexe problemen op te lossen.

attingo comparex samenwerking

“De hoeveelheid data die bij onze klanten gebruikt, verwerkt en opgeslagen wordt, neemt in grote mate toe. Bovendien is veel data bedrijfskritisch. Bedrijven die te maken krijgen met dataverlies zien graag dat herstel hiervan snel en adequaat wordt opgepakt. Met Attingo hebben wij een partner die hier jarenlang ervaring in heeft. Deze samenwerking is een nieuwe stap in de uitbreiding van onze dienstverlening.” Aldus Ricardo Koelemij, Director Services COMPAREX Benelux. Robbert Brans, Algemeen Directeur van Attingo zegt hierover: ‘Vrijwel dagelijks hebben wij contact met bedrijven waar bepaalde dataproblematiek is ontstaan. Uitgevallen servers, kapotte harddisks of andere vergelijkbare problemen. In veel gevallen is de data zo belangrijk, dat men snel weer wil beschikken over deze informatie. Met het zeer hoge succespercentage van ongeveer 90%, ben ik er daarom van overtuigd dat wij de klanten van COMPAREX goed van dienst kunnen zijn op dit gebied.”

Over Attingo Datarecovery

Attingo Datarecovery is een ISO9001: 2015 gecertificeerd bedrijf, gespecialiseerd in dataherstel. Het van oorsprong Oostenrijkse bedrijf is in 1994 opgericht door Nicolas Ehrschwendner en maakte sindsdien een sterke groei door. Op dit moment zijn er 25 mensen werkzaam voor Attingo. Data Recovery behelst de reconstructie van data die door wissen, formattering, een technisch mankement, manipulatie, sabotage of natuurrampen als overstroming en brand bedreigd worden. Attingo redt data van zowel complexe RAID-systemen of servers tot (externe) harde schijven of USB-Sticks. De onderneming heeft daartoe de beschikking over drie eigen hypermoderne clean room laboratoria in Wenen, Hamburg en Nieuw Vennep en beschikt over experts met jarenlange ervaring in de datarecovery. Niet voor niets is de slogan van Attingo “We try harder” met een succespercentage van om en nabij de 90 procent opgeloste cases.

Over COMPAREX Nederland

De Nederlandse COMPAREX organisatie (onderdeel van de internationale COMPAREX Groep) is een van de marktleiders op het gebied van software licensing en software asset management. Daarnaast adviseert COMPAREX in diverse specialistische IT-gebieden, waaronder Virtualization & Infrastructure, Cloud Computing, IT Security, Microsoft licensing en Oracle licensing. Sinds 2003 was de Nederlandse organisatie actief onder de naam PC-WARE Information Technologies B.V. Vanaf eind september 2011 voert de vestiging de naam COMPAREX. COMPAREX Nederland B.V. is ISO 9001-2008 gecertificeerd. Het kantoor is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel zo’n 100 medewerkers.
www.comparex.nl.