Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Help ik ben gehackt

Informatie aanvragen

Help! Ik ben gehackt!

Ik ben gehackt Afbeelding

Ben je gehackt of heb je het vermoeden dat je bent gehackt? Hacken is feitelijk inbreken, maar dan niet fysiek in jouw onderneming of huis, maar digitaal. Het voelt als een inbreuk op je privacy en je bedenkt direct wat je kwijt zou kunnen zijn. Je gaat zoeken en ontdekt dat er waardevolle bestanden weg zijn. Als ondernemer moet je verder om klanten te kunnen helpen en net zo belangrijk, je wilt omzet blijven maken. Ook de gegevens van klanten die je hebt zijn in gevaar, dus je moet snel in actie komen. Word je privé gehackt, dan heb je kans dat je waardevolle herinneringen kwijt bent, of er geld van je rekeningen wordt afgehaald.

Blijf rustig

Hoe moeilijk het ook is om niet direct in paniek te raken; onze allereerste en belangrijkste tip is om vooral rustig te blijven. De hacker is al in jouw systeem en probeert schade aan te richten. Hoe eerder jij erachter bent, hoe minder schade er wordt aangericht. Dus hou je hoofd koel en volg de volgende stappen om schade enigszins te beperken.

Sluit de WIFI verbinding

Verbreek direct de verbinding met de WIFI, zet de computer of andere gegevensdrager niet uit. Hackers komen meestal binnen via het WIFI netwerk, dus het is ook belangrijk om alle apparaten die er zijn direct met de WIFI te verbreken.

Bel Attingo Datarecovery

De tweede en verstandige stap is om direct Attingo Datarecovery te bellen. Op het moment dat er iemand belt die aangeeft: “Ik ben gehackt” schieten wij te hulp. Bij ons gaat het er namelijk om dat je zo snel mogelijk alle data terug hebt die er nog voor handen zijn. Ga dus absoluut niet zelf iets proberen, installeer geen software en neem contact op met een specialist op het gebied van datarecovery. Wij zorgen ervoor dat de hacker geen toegang meer kan hebben en zorgen dat alle beschikbare data weer op een schone harde schijf geplaatst wordt. Hoe minder je kwijt bent, hoe sneller een onderneming weer kan ondernemen en hoe minder de pijn is voor een particulier.

Doe aangifte

Natuurlijk wil je niet dat iemand anders dit ook overkomt en doe daarom ook aangifte bij de politie.
Zij hebben een speciale Task Force die gespecialiseerd is in het opsporen van cybercrime.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk helpen wij jou graag en snel op het moment dat je gehackt bent, maar nog fijner is als je ons niet nodig hebt. Daarom een aantal tips van ons op een rijtje, zodat jij ons niet hoeft te bellen omdat je gehackt bent.

  • Installeer goede antivirussoftware en een firewall. Voer ook de updates regelmatig uit.
  • Blijf altijd alert als je op een link klikt of inloggegevens moet invullen.
  • Gebruik sterke wachtwoorden en wijzig deze regelmatig.
  • Openbare WIFI netwerken zijn niet altijd veilig.
  • Zet je computer niet op slaapstand, maar zet deze helemaal uit.
  • Maak regelmatig back-ups van jouw bestanden.
  • Scherm toegang tot belangrijke bestanden af.

Contact in geval van een hack

Wij hopen uiteraard jouw telefoontje nooit te krijgen, maar weet dat je ons altijd kunt bellen als dit wel het geval is. Door onze kennis herstellen wij dagelijks data die verloren gewaand is en helpen wij daarmee zowel bedrijven als particulieren met het terugkrijgen van waardevolle bestanden en gegevens.

Ons advies is om direct te bellen naar 0252 621 625, wij zijn 24/7 bereikbaar, gewoonweg omdat wij jou direct willen en kunnen helpen.
Heb je advies nodig vul dan ons contactformulier in, wij nemen dan snel contact met je op.