Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Eisen aan dataherstel

Informatie aanvragen

 

Hogere eisen aan dataherstel door ontwikkeling van harde schijven

Eisen aan dataherstel afbeelding

De eisen aan dataopslagcapaciteit en de hoeveelheid data die opgeslagen dient te worden neemt gestaag toe. Fabrikanten van harde schijven blijven in ontwikkelen omdat de prestaties van lees- en schrijfkoppen beperkt zijn. Daarentegen wordt de capaciteit van magnetische schijven steeds groter. Wij behandelen een aantal harde schijven met een hoge prestatie.

Seagate MACH 2

De Seagate MACH 2 is een harde schijf met twee onafhankelijk werkende sets en meerdere schrijfkoppen, waardoor de prestaties in opslag verdubbelen. Deze technologie is onder andere ontwikkeld door Microsoft-engineer Aaron Oushat. De 16 TB harde schijf met HAMR-technologie biedt geen hogere leessnelheid, maar door de SATAIII- aansluiting wel een bijna drie keer hoger resultaat. Ook harde schijven profiteren van de MACH 2 technologie zoals deze nu ontwikkeld is.

Seagate MACH 2 gegevensherstel

Met name de technische opbouw is voor ons als datahersteller ontzettend interessant. het vervangen van defecte en beschadigde lees- en schrijfeenheden is namelijk een wezenlijk onderdeel van ons dagelijkse werk. Onze experts zijn daarom ook verheugd om te zien hoe complex de conversie van de MACH 2 modellen in onze cleanroom laboratoria zijn. Inmiddels hebben wij al succesvol dataherstel gerealiseerd van een Seagate MACH 2 harde schijf. De twee onafhankelijke lees- en schrijfkoppen maakt het complex en wordt in ons laboratorium uitgevoerd.

Microgolf technologie

Met behulp van MAMR wil Western Digital in 2025 harde schijven met capaciteiten tot 40 TB mogelijk maken. WD harde schijven met 20 TB zijn inmiddels al verkrijgbaar. Het eerdere probleem van het vergroten van de opslagcapaciteit betekende een verkleining van de lees-/schrijfeenheden. De magnetische veldsterkte van de koppen is niet langer voldoende om de gegevens te schrijven.

Western Digital

Western Digital pakt het bovenstaande probleem op twee manieren aan:

  • Met behulp van het Damascene-proces heeft Wester Digital een manier gevonden om de koppen te verkleinen;
  • Door de microgolfzender wordt een voormagnetisatie van de ferromagnetische laag bereikt.

De combinatie garandeert een snelle en betrouwbare magnetisatie van het oppervlak.

Hogere eisen aan dataherstel

Naarmate de opslagcapaciteit toeneemt, neemt ook het risico op dataverlies toe. Hoe meer opslagruimte er beschikbaar is, hoe meer gegevens er op één opslagmedium worden opgeslagen. Als de harde schijf defect is, kan onder bepaalde omstandigheden alleen een gegevensherstel helpen – op voorwaarde dat er absoluut geen gegevensback-up is. Door de steeds grotere opslagcapaciteit van de harde schijf, neemt ook de tijd en kennis toe die nodig is in het cleanroomlaboratorium voor het herstellen van verloren gegevens. Afhankelijk van de omvang van de schade is dataherstel met zulke grote gegevensdragers een tikkende tijdbom. Omdat het risico van een dodelijke hoofdcrash als een zwaard van Damocles boven het leesproces zweeft.

Contact over dataherstel harde schijf

De ontwikkeling in de technologie staat nooit stil, ook niet in de ontwikkeling van steeds grotere harde schijven. Hoe complexer de technologie en hoe groter de dataopslag, hoe ingewikkelder ook dataherstel wordt. Onze technici zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van harde schijven, zodat zij direct kunnen helpen, mocht er sprake zijn van dataverlies. Zij stellen bijzonder hoge eisen aan dataherstel.
Heb je dataherstel nodig? Neem dan vooral direct contact met ons op, zodat wij direct actie kunnen ondernemen.
Ons contactformulier is dag en nacht bereikbaar en telefonisch kun je ons (ook ’s avonds en in het weekend indien spoed) bereiken op 0252 621 625.