Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

De zekerheid van cloud opslag

Informatie aanvragen

 

Cloud opslag afbeelding

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, laptop, computer of een tablet en vaak zelfs meerdere gegevensdragers. Daar staan dan al onze foto’s, contacten, e-mails en alle andere belangrijke gegevens op die je niet kwijt wilt raken. Gegevens opslaan via een vorm van cloud opslag is altijd een goed idee.

Cloud opslag, waar sla je welke data op?

Natuurlijk zetten we inmiddels al die gegevens ook in de ‘cloud’ om zodoende geen enkel risico te hebben op dataverlies. Toch is het handig om goed na te denken over wat je waar neerzet. Is cloud opslag daadwerkelijk een back-up of staan je gegevens alleen maar in de cloud? Neem ergens een keer de tijd om hier eens in te duiken.

Synchroniseren met de cloud

Het maakt feitelijk niet uit van welke fabrikant je gegevensdrager is of welk besturingssysteem je hebt. Gebruik je IOS, Android of Microsoft, altijd wordt aan het begin gevraagd: “Wil je je gegevens synchroniseren met de cloud?” Een back-up maken is natuurlijk niet verkeerd, dus klikken de meeste mensen, zonder na te denken op synchroniseren. Tenzij je dit automatisch hebt ingesteld natuurlijk.

Welke cloud opslag gebruik je?

De vraag die je jezelf moet stellen is; “waar staan welke gegevens en in welke cloud?. Het aantal Cloud services is vrij groot; van je zoekmachine zoals Google Drive, van je netbeheerder, van Apple of de Dropbox. Waar sla je nu wat op?

Synchroniseren met alle clouds of niet?

Je kunt natuurlijk al je gegevens met alle clouds synchroniseren, maar dan zit je al snel over je limieten heen. En wil je wel dat al je gegevens verspreid staan over allerlei ‘clouds’?
Zo komt het ook nog vaak voor dat je sommige gegevens nergens hebt gesynchroniseerd met een cloud. Of je hebt de gegevens juist alleen maar in de cloud staan en per ongeluk gewist van je mediadrager. Dan ben je het dus écht kwijt.

Beslis waar je wat bewaart

Denk dus vooraf goed na over waar je foto’s, bestanden, contacten etc. neerzet. Handig is om ervoor te zorgen dat je belangrijke gegevens altijd op minstens 2 plekken hebt staan.

Externe harde schijf als back-up

Je kunt natuurlijk ook je gegevens op de ‘ouderwetse’ manier back-uppen. Zo kun je je belangrijke bestanden naar een externe harde schijf kopiëren.
Als daar iets mee gebeurt, weet je zeker dat er altijd een mogelijkheid is tot datarecovery.

Gegevens kwijt?

Ben je ondanks alles toch bestanden kwijt die in een cloud omgeving zouden moeten staan of op een externe harde schijf die kapot is gegaan? Ons team van specialisten helpt je graag en in de meeste gevallen met positief resultaat, doordat wij technische kennis hebben van zowel de Cloud als van alle merken en soorten gegevensdragers.
Hulp nodig? Gebruik ons contactformulier om je vraag te stellen en bij spoed mag je ons 24/7 bellen via 0252 621 625.
Door onze vestigingen in heel Nederland en België is er altijd één bij jou in de buurt.