Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Data kwijt op laptop of pc?

Informatie aanvragen

 

Data kwijt afbeelding

Computers en laptops worden tegenwoordig voor van alles en nog wat gebruikt. Van het uitwerken van een offerte en het programmeren van een applicatie tot het plaatsen van foto’s op social media. Kortom: er worden steeds meer gegevens gemaakt, verzameld en verwerkt. Niet alle gegevens zullen even belangrijk voor je zijn, maar wanneer je belangrijke gegevens kwijtraakt ben je natuurlijk ver van huis. Hoe voorkom je nu dat je je data kwijtraakt, het kan namelijk zo zijn dat je laptop niet meer gerepareerd kan worden en je hierdoor alles kwijtraakt.

Back-ups maken

Een van de meest logische, maar toch vaak vergeten mogelijkheid, is het maken van back-ups. Wat is nu eigenlijk een back-up? Een back-up is in principe een kopie van gegevens. Vaak wordt er een kopie gemaakt van een gegevensdrager zoals een harde schijf of SD-kaart . Het voordeel van het maken van back-ups is: dat wanneer je je data kwijtraakt op je pc of de harde schijf defect raakt, je alle bestanden nog steeds tot je beschikking hebt. Hierbij is het wel belangrijk, dat de back-up op een andere gegevensdrager staat dan waar de kopie van gemaakt is. Wanneer je een back-up plaatst op dezelfde harde schijf als de originele bestanden, en deze raakt defect, heb je alsnog niks aan de back-up. Mocht dit wel het geval zijn, dan kan Attingo Datarecovery jou helpen om bestanden terug te vinden. Het is aan te raden om de back-up op een externe harde schijf op te slaan die verder nergens anders voor gebruikt wordt. Op deze manier is de kans klein dat er problemen kunnen ontstaan en de back-up corrupt raakt. Daarnaast is een NAS(Network Attached Storage) ook een goede optie, hiervoor heb je echter wel gevorderde IT kennis nodig.

Cloud mogelijkheden

Ook zijn er mogelijkheden om bestanden altijd en overal bereikbaar te maken wanneer je over een internetverbinding beschikt. Dit soort oplossingen worden ook wel cloud genoemd. Wanneer je bestanden op de cloud opslaat, staan deze ergens op een fysieke server opgeslagen. De server zal op een dusdanige manier zijn ingericht dat de gebruiker altijd bij zijn bestanden kan. Bestanden kunnen in de cloud geplaatst worden door gebruik te maken van een applicatie of door de bestanden simpelweg te uploaden naar de cloud omgeving.

Voordelen van werken in de cloud

Belangrijke bestanden wil je natuurlijk nooit kwijtraken. Het voordeel van veel cloud omgevingen is dat deze na verwijdering tijdelijk nog beschikbaar blijven. Mocht je per ongeluk een bestand verwijderen dan zal deze gemakkelijk teruggehaald kunnen worden. Daarnaast is het heel gemakkelijk om op een andere pc dan die van je eigen je bestanden te openen. Je logt simpelweg in op de cloud omgeving en je bestanden zijn binnen handbereik. Ook is het vaak mogelijk om een bestand op je smartphone te openen wanneer je hier behoefte aan hebt. Ook hiervoor hoef je simpelweg in te loggen op de cloud omgeving.

Cloud omgeving versus back up

Een cloud omgeving zou een goed alternatief zijn voor een back-up wanneer je geen behoefte hebt aan een externe harde schijf. Voor menigeen zal een externe harde schijf te veel capaciteit bevatten, een goed alternatief hiervoor zou een abonnement op een cloud dienst zijn. In principe kun je hiermee een online back-up maken die je altijd en overal kunt benaderen, handig toch?

Toch data kwijt en bestanden onvindbaar?

Dan kunnen onze specialisten je verder helpen. Of het nu gaat om een harde schrijf, een NAS, SD kaarten, cloud diensten of een PC of laptop. De kans dat wij de data terug kunnen zetten op een veilige schijf is groot en wij helpen je daar graag mee. Vervolgens geven we jou altijd een advies mee voor de toekomst. Want hoe graag we jou ook helpen, we hebben liever dat jouw gegevens altijd beschikbaar zijn. Heb je vragen of kunnen wij je direct helpen? Via ons contactformulier kun je ons 24/7 bereiken. Heb je dringend onze hulp nodig, dan zijn wij ook ’s avonds en in de weekenden beschikbaar om je direct te helpen via 0252 621 625