Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Back-up tapes uitlezen

Informatie aanvragen

Back-up tapes afbeelding
Wil je de gegevens van (oude) back-up data inzien en werkt de tape-unit niet meer naar behoren?
Of wil gewoonweg de data van je oude tapes veiligstellen en omzetten laten naar een andere (moderne) gegevensdrager? In principe ben je als onderneming verplicht om data een bepaalde periode te bewaren, heb je de data op verouderde tapes staan en wil je ze graag toegankelijk houden, dan is back-up tapes uitlezen een dienst die wij aanbieden.

Herstellen van data op oude tapes

Wij lezen de tapes uit en maken uit de tapes op wat we kunnen herstellen. De daadwerkelijke restore bekijken wij vanuit de tape en kijken bovendien naar de integriteit (de bruikbaarheid) van de data. Denk hierbij aan data vanuit een vorig systeem (bijvoorbeeld voor een migratie), tapes van een vorige tape-unit en back-up vanuit een oplossing die niet meer in gebruik is.
Wij kunnen je met vrijwel elke oplossing helpen in herstel van (oude) back-up op tape en/of disk. Deze vorm van herstel heet data-conversie of medium-conversie en komt in de praktijk vaker voor dan je denkt.

Tape herstel voor forensisch onderzoek

Enige tijd geleden hebben wij een case gehad waarbij data van een oude back-up nodig was.
Het ging hier om een rechtszaak tussen twee bedrijven waarbij er sprake was van datalekkage en bedrijfsspionage. Dit is altijd lastig om aan te tonen, omdat het vaak gaat over langere periodes waarin de data wordt gelekt. Samenhang van deze informatie is moeilijk te detecteren op het moment zelf.
De back-up werd in de periode waarvan de data nodig was, door onze experts op tapes gezet.

De waarde van Attingo Datarecovery

Attingo Datarecovery diende alleen de filedata van de tien tapes te herstellen en in chronologisch goed te lezen mappen aan te leveren. Daarnaast werd gevraagd om de export van een aantal specifieke e-mail-accounts los aan te leveren. Dit bleek in de zaak voldoende te zijn om aan te hoeven leveren.

Back-up tapes uitlezen of herstellen?

Natuurlijk hopen wij niet dat je zelf in een bovenstaande situatie terechtkomt om een dergelijk onderzoek nodig te hebben. Maar heb je wel de data nodig van een (oud) back-up medium, dan kun je vrijblijvend een gesprek aangaan met ons om de opties betreft back-up tapes uitlezen te bespreken.
Dat gesprek kun je regelen door middel van het invullen van ons contactformulier of te bellen naar 0252 621 625.