Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Attingo Datarecovery in het nieuws

In de wintereditie van het magazine ZuidPost, dat wordt uitgegeven door Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid staat een mooi artikel waar Robbert Brans een duo interview heeft met een andere ondernemer uit de regio. Twee totaal verschillende branches blijken toch heel veel gemeen te hebben als het gaat om ondernemen.
Hieronder het interview en het artikel zoals dit in het magazine staat.

Decor- en standbouwer versus datarecovery specialist

Robbert en Robert kennen elkaar wel van de business borrels en ontmoetten elkaar bij Addition, in een creatieve omgeving waar zij beiden op hun gemak zijn. Met oprechte interesse naar elkaar komt het gesprek binnen no-time op gang en blijken zij meer gemeen te hebben dan hun voornaam, alhoewel de beide namen in detail toch net anders zijn. Om spraak- en leesverwarring te voorkomen stellen wij deze twee ondernemers even apart aan u voor.

Robert Peters

Addition BV
Robert Peters is geboren in Deventer en ruim 25 jaar geleden gestart als ondernemer, waarbij hij onder andere tv-decors, beursstands, commerciële interieurs en – presentaties ontwerpt en realiseert. Creatieve denkprocessen en vervolgens de technische realisatie van zowel kleine als grote ontwerpen op verschillende locaties is een unieke specialiteit waarin Addition uitblinkt in Nederland. Robert werkt daarnaast, samen met zijn zoon, ook aan het ontwerpen van design decoraties. Deze ontwerpen worden vervolgens in huis gemaakt via een lasertechniek en verkocht via NEDFAB.nl.

Robbert Brans

Attingo Data Recovery
Robbert Brans, geboren en getogen in Haarlemmermeer en is, na 15 jaar ervaring, in 2008 Attingo Data Recovery begonnen. Met het herstellen van data van zowel particulieren als ondernemers houden Robbert en zijn team zich dagelijks bezig. Of het nu gaat om een kapotte harde schijf, een defecte NAS of een ransomware aanval, de techneuten bij Attingo Data Recovery doen er alles aan om belangrijke gegevens weer terug te krijgen. Daarbij maken zij gebruik van in-house tools, software en de broodnodige technische ervaring.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Robert steekt van wal; “Dagelijks zijn wij bezig om van ontwerpen realiteit te maken, de ene dag zit ik achter mijn computer en maak ik tekeningen op basis van de vragen en de beschikbare gegevens van mijn klant. Stel je voor dat er bijvoorbeeld een televisieprogramma op de buis komt, dan wordt ruim van tevoren nagedacht over de sfeer die gecreëerd moet worden. Denk bijvoorbeeld aan de materialen, moet dit warm en sfeervol zijn of stoer en industrieel. Samen met programmamakers en regisseurs ga ik dan in overleg en worden de mogelijkheden en het budget besproken. In een aantal gevallen is er al een ontwerp en vul ik dit technisch in met materialen, exacte afmetingen en sfeer-bepalers. Op dat moment ben ik al bezig met de technische realisatie van dat specifieke project. Er zijn ook opdrachtgevers die het hele proces uit handen geven waardoor ik ook het ontwerp kan maken. Achter alles wat een kijker ziet op televisie zit een groot technisch verhaal, waarbij wij ook rekening houden met de positie van onder andere licht, geluid en personen. Inmiddels hebben wij hier zoveel ervaring in, dat wij moeiteloos inspelen op de wensen van onze klanten en natuurlijk dat het decor voor kijkers indrukwekkend is.”
Robbert luister aandachtig en komt tot de conclusie dat ook hij achter een bureau zit, maar dat zijn werk vooral aan de binnenkant van de diverse gegevensdragers zit. “Ons werk bestaat voornamelijk uit het zo snel als mogelijk helpen van mensen die data zijn verloren, op welke manier dan ook. Onze technici zitten in zogenoemde “clean rooms”, waar geen stofdeeltjes voorkomen en werken met geavanceerde apparatuur om problemen op te sporen. Wat wij dagelijks doen is ondernemingen helpen, zodat zij snel weer datgene kunnen doen waar ze goed in zijn, namelijk ondernemen”. Robbert vervolgt zijn verhaal; “Ikzelf ben voornamelijk bezig met de verkopen en het uitleggen aan onze klanten wat wij voor ze doen, ook het geruststellen en het onderhouden van de contacten is een dagelijks terugkomende actie. Wij zijn er niet om een oordeel te hebben, in geval van een hack voelt een systeembeheerder zich vaak verantwoordelijk, de directie hijgt in zijn nek om een oplossing te vinden. Die vindt hij vaak bij ons! In 98% van de gevallen kunnen wij data herstellen en kan de onderneming, binnen afzienbare tijd, weer opstarten met de beschikbare data”. Beide heren hebben een mooi vak, kan er eenvoudig geconcludeerd worden.

Passie voor het vak en de specialisatie
Zowel Robert als Robbert genieten dagelijks van het ondernemen in hun eigen vakgebied. “Het is fantastisch om iets terug te vinden waarvan men denkt dat het kwijt is! Daar maken wij veel mensen blij mee”, geeft Robbert aan. Robert vult aan; “Het is mooi om steeds andere dingen te mogen bedenken en nog mooier is het natuurlijk als het resultaat tastbaar is. Met mijn creativiteit heb ik ook de laatste crisis doorstaan, omdat wij veel meer doen dan alleen het ontwerpen en realiseren van decors en beursstands”. De passie van Robert en Robbert is duidelijk tijdens het gesprek en mooi om te zien dat er over en weer ervaringen worden uitgewisseld en adviezen worden gevraagd.

Een team vormen waarmee je fijn samenwerkt
Robert werkt met een vast team van freelancers, de reden hiervoor ligt in de historie. “In het verleden had ik zo’n 30 werknemers in dienst met grote opdrachtgevers. Veel personeel betekent ook veel stress en verantwoordelijkheden, in de kredietcrisis keek ik terug en heb moeten afslanken in de onderneming. Dat was een zware tijd, maar door goed op te letten en een positieve instelling zie ik het als een mooie leerschool. De lering die ik eruit heb getrokken is dat ik liever achter de “tekentafel” zit en bezig wil zijn met creëren in plaats van manager. Nu heb ik een fijn en hecht team van freelancers waar ik op kan rekenen, neem bijvoorbeeld Marcel, wij werken al jaren samen, hij is één van de beste timmermannen die ik ken en we kunnen uitstekend met elkaar overweg. Ik realiseer me dat ik daarin geluk heb, ook met de samenwerking met mijn zoon Rick, die ik steeds meer verantwoordelijkheden kan geven, zodat ook hij verder kan groeien”. Robbert daarentegen heeft 4 werknemers in dienst en maakt ook gebruik van ZP-ers. “Onze technici zijn erg belangrijk voor Attingo Data Recovery, het bouwen van een team wat past is een belangrijke uitdaging. Wij hebben een internationale samenwerking met Attingo Duitsland en Oostenrijk en wij maken dan ook gebruik van onze gezamenlijke kennis. Ik prijs mij zeer gelukkig met het team wat ik nu heb en wil nog verder groeien. Het liefst leiden wij mensen op, een techneut die bij ons in dienst komt heeft vaak al veel ervaring en krijgt van ons altijd een internationale training in Oostenrijk. Daar worden onze eigen tools en software besproken en uitgelegd. Uiteraard is er voor iedereen een bepaald takenpakket en is er altijd ruimte voor groei en ontwikkeling, daarin stimuleer in mijn collega’s van harte”, besluit Robbert.

Quotes
• “Prestatiedruk en het halen van deadlines is en blijft het mooie van ons vak”
• “Het vinden van medewerkers die bij je passen is belangrijk en altijd uitdagend”
• “Als ondernemers moet je creatief zijn”
• “Klanten begrijpen niet altijd hoe zaken technisch in elkaar zitten, dit leggen we graag uit”