Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

SSD (Solid State Drive) Recovery

SSD Recovery Service door Attingo

SSD Recovery nodig ?

Zijn de gegevens data op een Solid State Drive (SSD) niet meer benaderbaar? Hierbij kan een SSD data recovery uitkomst bieden.
In vergelijking met een traditionele harde schijf bestaat een SSD uit elektronische componenten. Hierdoor is de drive betrouwbaar in gebruik en zijn de schrijf-en leessnelheden hoger. Het is daarom logisch dat SSD’s steeds vaker gebruikt worden in RAID- en database oplossingen.

SSD Recovery afbeelding

Solid State Drive recovery

Hoewel normaal gesproken een clean room laboratorium niet nodig is, moeten in ernstige gevallen de geheugenchips individueel ge-desoldeerd en uitgelezen worden met speciaal ontwikkelde hardware. Deze ruwe data kan vervolgens worden samengevoegd op basis van de zogenaamde ‘slijtage nivellering’ algoritmes.

Hardware-encryptie bij SSD

Het grootste probleem bij gegevensherstel bij Solid State Drives is dat in bepaalde modellen, de chipfabrikanten de gegevens standaard versleutelen. Als gebruiker merk je hier niets van. Door deze versleuteling of encryptie wordt de data recovery ingewikkelder. De ruwe gegevens kunnen wel worden uitgelezen, maar de gegevens eerst nog moeten worden gedecodeerd.

SSD Recovery, veel gestelde vragen

Wij ontvangen vaak vragen over gegevensherstel van SSD harde schijven en flash opslagmedia (zoals USB flash, compact flash, SmartMedia etc. Hieronder een aantal veel gestelde vragen mét antwoorden.

SSD opslagmedia gaan niet zo gemakkelijk defect als conventionele harde schijven, toch?

Dagelijks ontvangen wij SSD harde schijven in onze laboratoria voor dataherstel. In vergelijking met conventionele harde schijven krijgen wij minder vaak SSD’s binnen. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat ze nog niet zo veel gebruikt worden zoals harde schijven. Er is desondanks wél een stijgende trend waar te nemen. Over het algemeen is de mechanische belasting capaciteit van SSD’s hoger dan die van conventionele harde schijven. Maar ook die elektronische componenten kunnen defect raken.

Kunnen gegevens van SSD harde schijven of flashgeheugen worden hersteld?

Ja, natuurlijk! De aanpak verschilt echter aanzienlijk van data recovery van conventionele harde schijven, waarvoor vaak mechanische acties vereist zijn in onze clean rooms.
Voor defecte SSD en andere flash opslagmedia moeten meestal de afzonderlijke geheugenchips worden verwijderd uit het medium. De individuele geheugenchips worden vervolgens uitgelezen met speciaal ontwikkelde hardware.

Is de data recovery van flash-media en Solid State Drive opslagmedia duur?

In vergelijking met data recovery van traditionele harde schijven, is data recovery van SSD harde schijven van soortgelijke schaal. Dit komt omdat er veel werk nodig is voor het de-solderen, reinigen en uitlezen van de geheugenchips. Een van de duurste stappen tijdens de opbouw van flash- media is het samenstellen van de datablokken van het individuele geheugen eenheden in een virtueel beeld. Hiermee wordt het bestandssysteem gereconstrueerd. Gegevensherstel voor USB flash drives, compact flash kaarten, enz. is meestal wel aanzienlijk goedkoper. Dit komt door het kleinere aantal geheugenchips.

Wordt de computer trager na een SSD Recovery?

Nee, maar als je SSD trager is geworden, kun je je SSD upgraden. Door een SSD upgrade wordt jouw computer weer snel.
Dit kan snel en goedkoop geregeld worden door PCservice.nl.

Herstel voor alle merken en modellen SSD, denk bijvoorbeeld aan:

Attingo Datarecovery kan verloren data van vrijwel elke SSD van alle merken en alle modellen herstellen:

  • Toshiba

  • Seagate

Contact betreffende een SSD recovery

Om verdere beschadigingen van jouw gegevens te voorkomen raden wij jou aan om contact met ons op te nemen. Maak hierbij gebruik van ons gratis snelle check.
Binnen 15 minuten kunnen wij al meer vertellen over de status van jouw beschadigde SSD. En uiteraard of er nog een mogelijkheid is op het herstel van de beschadigde gegevens. Onze data recovery specialisten geven jou altijd een eerlijk antwoord met daarbij een kostenverwachting. Van daaruit besluit je dus zelf of het herstel uitgevoerd kan worden. Wij zijn 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen op 0252 621 625.