Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Hard Disk Recovery

Informatie aanvragen

 

Is je hard disk gecrasht of zijn de gegevens op de hard disk niet meer bereikbaar?
Attingo Datarecovery is in meer dan 90% van de gevallen in staat om belangrijke gegevens van de hard disk te herstellen de zogeheten “clean rooms”.
Hier stellen wij de diagnose en worden de gegevens hersteld. Wij beschikken over datarecoveryspecialisten die een professionele hard disk recovery uitvoeren en bekend zijn met diverse soorten schades aan jouw hard disk.

Hard disk recovery afbeelding

Hard disk recovery van alle merken harde schijven, systemen en formaten

Welk merk hard disk je ook hebt, Attingo Datarecovery voert een hard disk recovery uit op alle merken hard disks. Of je nu een Seagate, IBM, Samsung, Fujitsu, Hitachi, Iomega, Connor, Quantum, Maxtor of Western Digital harde schijf hebt.
Attingo Datarecovery heeft voor ieder merk een ‘donor’ hard disk op voorraad. Deze ‘donor’ harde schijven zijn cruciaal om de data succesvol van een defecte hard disk te kunnen halen.

Hard Disk Recovery naar aanleiding van de volgende oorzaken/problemen:

Dataverlies kan verschillende oorzaken hebben, met allerlei problemen als gevolg. De meest voorkomende problemen zijn:

 • Versleuteling, encryptie

  Versleuteling vormt een grote uitdaging voor het herstel van de gegevens. Dit is geen eenvoudige opdracht, maar zeker niet onmogelijk voor onze specialisten. Na een onderzoek wordt gekeken of er herstel mogelijk is. Goed om te weten dat ons eerste advies altijd gratis is. Met een goed advies weet je wat er mogelijk is en wat de kosten zijn, zonder dat je hiervoor al hoeft te betalen.

 • Harde schijf is geformatteerd

  Als de harde schijf wordt geformatteerd wordt er een nieuw filesysteem aangemaakt. Hierdoor wordt de schijf in feite leeggehaald. De data lijkt verdwenen maar kan in gunstige gevallen gelukkig hersteld worden.

 • Beschadigde of defecte bestanden

  Bij fysieke schade aan de gegevensdrager is gegevens herstel van beschadigde documenten of bestanden vaak voor een gedeelte mogelijk.

 • Checkdisk / File system check

  De standaard hulp programma’s zoals file system check of checkdisk, worden vaak gebruikt om schade te repareren. Dit werkt soms prima, maar in andere gevallen juist verkeerd en kan volledig bestandsverlies tot gevolg hebben. Na gebruik van deze programma’s is het herstel vaak een stuk gecompliceerder.

 • (Per ongeluk) verwijderde gegevens

  Gegevens herstel van per ongeluk verwijderde gegevens is in veel gevallen prima mogelijk. Uiteraard is dit altijd afhankelijk van het gebruikte systeem en type.

 • Fouten in het filesysteem, bestandssysteem

  Bestand systeemfouten ook wel filesysteem errors genoemd zijn een veel voorkomende vorm van schade. Door onze eigen ontwikkelde gereedschappen en programma’s zijn wij meestal in staat om jouw gegevens te herstellen.

 • Overschreven gegevens

  Indien je jouw harde schijf of data drager formatteert of data verwijdert van de gegevensdrager, dan wordt vaak niet alle data gewist, maar elders opgeslagen. Onze technici zijn in staat om zoveel mogelijk gegevens te herstellen.

 • RAID Offline

  Zelfs als de RAID offline is kan data in veel gevallen worden gered. Zet direct de server uit en voer in geen geval een rebuild of herinstallatie van de RAID configuratie uit.

 • RAID Failure

  Een RAID failure is geen goed nieuws, er is een storing opgetreden in het RAID systeem waardoor data niet meer benaderbaar is. Data herstel is mogelijk en indien gewenst zelfs binnen 24 uur.

 • Cryptoware

  Zijn de bedrijfsgegevens versleuteld door hackers en word er losgeld gevraagd? Onze specialisten zijn steeds vaker in staat om, met behulp van speciale apparatuur en gereedschappen, bedrijfsdata weer terug te krijgen.

 • Harde schijf maakt geluid

  Als een harde schijf geluiden maakt, dan is deze normaal gesproken niet meer benaderbaar. Om gegevensverlies te voorkomen raden wij iedereen aan om direct de PC af te sluiten. Vervolgens dient de harde schijf vervangen te worden.

Voor een Hard Disk komen wij vaak de volgende schades tegen:

Blikseminslag

Blikseminslagen komen in Nederland regelmatig voor. Een directe inslag van bliksem brengt ernstige schade aan alle elektronische apparaten, zo ook aan gegevensdragers zoals computers en harde schijven.

Brand

Door brand zijn regelmatig datadragers, zoals laptops, externe harde schijven etc. beschadigd. Onze experts kunnen door middel van speciale procedures de gegevensdragers helemaal of gedeeltelijk herstellen.

Warmte

Harde schijven zetten bij hoge temperaturen uit wat bijvoorbeeld kan leiden tot crashen van de koppen of andere defecten.

Vallen of stoten

Door gebruik van in huis ontwikkelde apparatuur en speciale gereedschappen zijn wij in staat om de schade te repareren.

Water

Wanneer een gegevensdrager nat of vochtig is geworden, kunnen wij deze nog uitlezen met behulp van onze apparatuur.

Alle merken en modellen Hard Disk, denk bijvoorbeeld aan:

Attingo Datarecovery kan verloren data van vrijwel elke Hard Disk van alle merken en alle modellen herstellen:

Contact over Hard Disk Recovery of Harde schijf herstel

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor advies via ons contactformulier, maar ook voor telefonisch advies op 0252 621 625 op werkdagen van 9:00 – 17:30 uur.
Wil je liever direct langskomen dan ben je welkom op de Luzernestraat 51 in Nieuw-Vennep. Wij raden je wel aan om eerst even te bellen, zodat wij weten dat je onderweg bent en wij jou snel kunnen helpen.