Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Wat is Data Recovery?

Informatie aanvragen

 

data recovery afbeelding

Onder data recovery (in het Nederlands vaak aangeduid als gegevensherstel) wordt verstaan het terughalen van data van gegevensdragers.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan :

 • Harde schijven
 • Hard disks
 • USB-sticks
 • Geheugenkaarten van telefoons en fotocamera’s, die verdwenen of verloren lijken te zijn.

Ook complete databases kunnen worden hersteld, indien deze niet meer bereikbaar zijn. Gelukkig zijn de bestanden in de meeste gevallen niet weg.
De ‘verloren’ gewaande bestanden staan nog verborgen op de gegevensdrager of datadrager. De gegevens zijn alleen niet meer benaderbaar of opvraagbaar.
Een file recovery van Attingo Datarecovery kan in een dergelijk geval uitkomst bieden. Onze specialisten hebben een enorme kennis van alle merken en soorten gegevensdragers. Mede doordat zij regelmatig trainingen volgen om zichzelf te blijven specialiseren.

Ben gegevens of data kwijt?

Ben je bestanden kwijt? Bijvoorbeeld foto’s of video’s? Maar misschien kun je niet meer bij jouw mp3-bestanden? Of maakt de harde schijf tikkende of klikkende geluiden?
Bij Attingo Datarecovery is een team van technici beschikbaar om bestanden en gegevens te herstellen. Wij leveren data recovery-diensten aan zowel bedrijven als particulieren. Voordat je zelf data probeert te herstellen, bel ons of vul vrijblijvend de data recovery informatieaanvraag in voor een gratis advies.

Problemen waarbij Data Recovery de oplossing is

Dataverlies kan verschillende oorzaken hebben, met diverse problemen als gevolg. De meest voorkomende complicaties zijn onder andere:

Data Recovery naar aanleiding van de volgende oorzaken:

Dagelijks onderzoeken wij vele gegevensdragers met schade. Zo komen wij vele vormen van schade tegen, hieronder een overzicht van de meest voorkomende:

 • Blikseminslag

  Blikseminslagen komen in Nederland regelmatig voor. Een directe inslag van bliksem brengt ernstige schade aan alle elektronische apparaten, zo ook aan gegevensdragers zoals computers en harde schijven.

 • Brand

  Door brand zijn regelmatig gegevensdragers, zoals laptops, externe harde schijven etc. beschadigd. Onze experts kunnen door middel van speciale procedures de gegevensdragers helemaal of gedeeltelijk herstellen.

 • Warmte

  Harde schijven zetten bij hoge temperaturen uit wat bijvoorbeeld kan leiden tot crashen van de koppen of andere defecten.

  Vallen of stoten

  Door gebruik van in huis ontwikkelde apparatuur en speciale gereedschappen zijn wij in staat om de schade te repareren.

 • Water

  Wanneer uw gegevensdrager nat of vochtig is geworden kunnen wij deze nog uitlezen met behulp van onze apparatuur.

Data recovery biedt uitkomst

In geval van dataverlies kan een professioneel uitgevoerde datarecovery uitkomst bieden. Elke poging die je zelf onderneemt, of laat ondernemen door een bedrijf, dat niet gespecialiseerd is in datarecovery, kan namelijk extra schade aan de gegevensdrager toebrengen. Daardoor wordt de kans op een succesvolle data recovery kleiner.

Jouw herstelde data op een beveiligde schijf retour

Een nieuwe dienst die Attingo Datarecovery aanbiedt, is het aanbieden van de herstelde data op een beveiligde gegevensdrager.
De data is versleuteld en dus niet toegankelijk voor derden, zodat hiermee veiligheid en privacy gewaarborgd is.

Data wissen

Het tegenovergestelde van data recovery is data wissen. Als je bijvoorbeeld een pc of laptop van de hand doet, of aanbiedt als grof vuil, dan wil je niet dat de data benaderbaar is. Deze service bieden wij ook aan op een veilige en vertrouwde wijze waarop Attingo Datarecovery werkt.

Gratis data recovery advies

Heb je op dit moment een defecte gegevensdrager of data waar je niet bij kunt?
Alle vragen met betrekking tot data herstel kunnen aan onze specialisten gesteld worden.
Zij zijn er uitsluitend om jou te helpen en te adviseren. Goed om te weten is dat ons eerste advies altijd gratis is!
Wij willen graag dat je weet waar je aan toe bent. Hoeveel het herstel gaat kosten, hoeveel tijd wij kwijt zijn met het herstel en nog belangrijker: Of herstel mogelijk is.

Contact over data recovery of gegevens herstel

Langskomen bij onze vestigingen mag altijd. Als je zeker wilt weten dat je direct geholpen gaat worden is van tevoren bellen aan te raden. Op die manier kunnen wij tijd vrij maken om een advies te geven over jouw uitdaging met betrekking tot dataverlies. Wij zijn op werkdagen van 09:00 – 17:30 uur bereikbaar op 0252 621 625.
Online via ons contactformulier zijn wij 24/7 bereikbaar en nemen wij vervolgens snel contact op. Ook voor spoedgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar via ons reguliere telefoonnummer. Omdat wij begrijpen dat het herstel van verloren gegevens en data van zeer groot belang kan zijn.