Wat is Data Recovery?

Onder Data recovery (in het Nederlands vaak aangeduid als gegevensherstel) wordt verstaan het terughalen van data van mediadragers, zoals harde schijven / hard disks en andere mediadragers, zoals USB-sticks en geheugenkaarten van telefoons en fotocamera’s, die verdwenen of verloren lijken te zijn.

Bent u data kwijt? Attingo Data Recovery kan u helpen

Bent u bestanden kwijt? Bent u foto’s of video’s kwijt? Of kunt u niet meer bij uw mp3 bestanden? Maakt de harde schijf tikkende of klikkende geluiden? Bij Attingo Data Recovery Nederland bent u aan het goede adres. Wij leveren data recovery-diensten aan zowel bedrijven als particulieren. Bel ons nu of vul vrijblijvend de data recovery informatieaanvraag in voor een gratis advies.

datarecovery cleanroom

Data Recovery, wat houdt het precies in ?

Onder Data recovery (in het Nederlands vaak aangeduid als gegevensherstel) wordt verstaan het terughalen van data van mediadragers, zoals harde schijven / hard disks en andere mediadragers, zoals USB-sticks en geheugenkaarten van telefoons en fotocamera’s, die verdwenen of verloren lijken te zijn. Ook complete databases kunnen worden hersteld, indien deze niet meer bereikbaar zijn. Gelukkig zijn de bestanden in de meeste gevallen niet weg en staan de ‘verloren’ gewaande bestanden nog gewoon op de mediadrager, maar zijn de gegevens niet meer benaderbaar of opvraagbaar. Een file recovery kan in een dergelijk geval uitkomst bieden.

Data Recovery video

Meer video's staan op deze pagina

Gratis data recovery advies

Heeft u op dit moment een defecte mediadrager of data waar u niet bij kunt? U kunt met al uw vragen over uw data en de mogelijkheden tot dataherstel terecht bij onze gratis datarecovery advies service. Wilt u liever bellen of worden teruggebeld? Ook onze data recovery callback service is geheel gratis en vrijblijvend. U geeft aan op welk nummer u gebeld wilt worden en wij bellen u terug. Uiteraard geheel vrijblijvend. Wij zijn u graag van dienst.

Data Recovery naar aanleiding van de volgende oorzaken/problemen:

Dataverlies kan verschillende oorzaken hebben, met allerlei problemen als gevolg. De meest voorkomende problemen zijn:

(Per ongeluk) verwijderde gegevens

(Per ongeluk) verwijderde gegevens

File recovery van verwijderde gegevens Als gegevens zijn verwijderd, is in veel gevallen recovery…

Data Recovery naar aanleiding van de volgende schades:

Dagelijks onderzoeken wij vele gegevensdragers met schade. Zo komen wij vele vormen van schade tegen, hieronder een overzicht van de meest voorkomende:

schade door blikseminslag

Blikseminslag

Blikseminslagen komen in Nederland regelmatig voor. Een directe inslag van bliksem brengt ernstige…
Dataverlies door Warmte

Warmte

Hoge temperaturen bemoeilijken zijn niet alleen voor mensen om te werken, ook harde schijven vallen…
Vallen of stoten

Vallen of stoten

Het blijft vaak voor de eigenaar moeilijk om de harde schijf na een serieuze val niet meer op te…
Waterschade

Water

Wanneer uw mediadrager nat of vochtig is geworden (bijvoorbeeld als gevolg van een overstroming of…
Schade door brand

Brand

Bij schades door brand zijn regelmatig mediadragers, zoals computers, externe harde schijven,…

Data recovery biedt uitkomst

In geval van dataverlies kan een professioneel uitgevoerde datarecovery uitkomst bieden. Elke poging die u zelf onderneemt, of laat ondernemen door een bedrijf, dat niet gespecialiseerd is in datarecovery, kan extra schade aan de mediadrager toebrengen. Daardoor wordt de kans op een succesvolle data recovery kleiner.

Uw herstelde data op een beveiligde schijf retour

Een nieuwe dienst die Attingo aanbiedt, is het aanbieden van uw herstelde data op een beveiligde gegevensdrager. De data is versleuteld en dus niet toegankelijk voor derden.

Data wissen

Het tegenovergestelde van data recovery is data wissen. Als u bijvoorbeeld uw pc of laptop van de hand doet, of aanbiedt als grof vuil, wilt u uiteraard dat de data niet meer benaderbaar is. Lees op de pagina Data echt wissen alles over hoe dit in zijn werk gaat.