Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Data migratie service

Heb je een tape-archief en wil je dit behouden?
Maak je nog steeds gebruik van (verouderde) tape technologie? Is je bedrijf haar IT-platformen aan het veranderen en is jouw tape-opslag te groot en hiermee dus onhandelbaar geworden? De data migratie service van Attingo is gebaseerd op 3 decennia ervaring met betrekking tot tape- en datamigratie en data-conversie.
Hiermee krijg je de mogelijkheid om toegang te krijgen tot je opgeslagen gegevens. Of je nu een beperkt aantal tapes wilt laten behandelen of een compleet archief van duizenden tapes, Attingo’s data migratie- en data conversie-experts helpen je met het beheren van je gegevens.
Data migratie service afbeelding

Data Migratie Service opties

 • Migratie tussen AS/400, Windows of UNIX

 • Integratie van data van niet uitwisselbare systemen

 • Aanpassen van bedrijfsbackup strategie

 • Het herstructureren van data

Tape Migratie Service

 • Uw archief opwaarderen naar media met grotere capaciteit

 • Hoge/betere beschikbaarheid van gegevens

 • Importeren van ‘vreemde’ tapes in uw archief

 • Handhaving van gegevens voor langere termijn

Data Conversie Service opties

 • Tape conversie service

 • Optical disk conversie

 • Uitwisselen data van AS/400 naar Windows of UNIX

 • Overdracht van WORM disk

Wat is Data Migratie?

Data migratie is de overdracht of verhuizing van gegevens van het ene systeem naar het andere. Meestal met als doelstelling een verbetering van de snelheid of een beter hanteerbare techniek.
Tape en optische mediaarchiveringstechnieken hebben zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld. Capaciteit en snelheid prestaties zijn daarmee enorm toegenomen.

Data beheer

De systemen voor het beheer van gegevens zijn ook behoorlijk volwassen geworden. De eenvoudige back-up applicaties hebben plaatsgemaakt voor complexe back-up management programma’s. Het bijhouden van deze veranderingen is in veel gevallen geen hoofdzaak. De meeste IT-afdelingen hebben te maken met behoorlijke bezuinigingen.
Met als gevolg dat het beheren van de gegevens een steeds grotere uitdaging wordt. Kortom, het uitzoeken van een dataarchief van de afgelopen 20 jaar is een klus, die meestal op de lange baan wordt geschoven. Maar kan dat eigenlijk wel en is dit wenselijk?

Van oude back-ups naar nieuwe technologie

Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, raken de gebruikte opslagmechanismen in de vergetelheid. DLTIV was bijvoorbeeld d toonaangevende tape-technologie voor gegevensopslag aan het begin van deze eeuw. Maar niemand levert vandaag de dag nog nieuwe tapestreamers om deze tapes te kunnen lezen.
Vroeger regeerde Netware de networking-markt gedurende de jaren 90. Inmiddels is dit vervangen door Windows of Linux.
De vraag is: Hoe krijg je nu de gegevens terug uit je Netware Back-up archief?

Optisch en tape migratie service, hoe gaat dit in zijn werk?

Om een tape of een optische archief te bewaren is meer nodig dan alleen de opslag media. Wat is het nut van een archief, wanneer je niet meer bij de gegevens kan komen wanneer dat nodig is? Dus de hardware, de applicatiesoftware en de omgeving zijn noodzakelijk om de data van deze tapes of optische disks te kunnen restoren. De data migratie en conversie service van Attingo kan dit allemaal voor je oplossen. Hoe gaat dit in zijn werk?

 • Door middel van het overzetten van data naar recentere media. Ook het leesbaar maken voor de huidige back-up software.
 • Met aanvullende diensten zoals selectieve verwerking en data de-duplicatie, kan deze upgrade ervoor zorgen dat gegevens beschikbaar blijven.
 • De benodigde ruimte voor dataopslag wordt drastisch verkleind.

Specialist in data migratie

Wil je jouw data migreren naar een moderne data opslag? Attingo Datarecovery helpt bij het verwerken van gegevens op oudere opslag dragers.
Deze worden vervolgens op moderne apparatuur geplaatst. Wij zijn 24/7 bereikbaar via ons contactformulier en op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 en 17:30 uur op 0252 621 625.
Onze specialisten zijn er om jou te helpen met de gegevensverhuizing.