Luzernestraat 51 2153 GM Nieuw-Vennep NL
+31(0)252 621 625

Data Conversie Service

Informatie aanvragen

 

Wil je gegevens van het ene naar het andere data formaat omzetten?
De opbouw van de ene database en de andere is altijd anders. Attingo Datarecovery helpt met het overzetten van data van verschillende formaten.
Wil je bijvoorbeeld een back-up tape of optische schijf inlezen? Maar je beschikt niet meer over de juiste hardware, drive unit, back-up software of ondersteunende filesysteem?
Hoe kun je dan nog de gegevens opslaan en bewaren? Hoe lang duurt het om de benodigde apparatuur te vinden. Om daarmee vervolgens een geschikt systeem op te zetten om zo de bestanden die je nodig hebt weer in te kunnen lezen?
Attingo’s Data Conversie Service, met ruim 3 decennia ervaring, geeft je de service die nodig is om weer toegang tot de gegevens te krijgen.

Data Conversie service afbeelding

Of je nu een DLT-tape wilt laten overzetten naar een LTO-tape of een optische schijf met gegevens uit een VMS-systeem weer leesbaar krijgen onder Windows, onze dataconversie experts realiseren dit vakkundig en snel.

Data Conversie Service

 • AS/400 naar PC data uitwisseling
 • Back-up software migratie
 • Verouderde back-up restoratie
 • Back-up restore van tape naar disk
 • Data migratie service

Tape Conversie Service

 • Van tape naar tape transfer
 • Tape drive technologie upgrade
 • Transfer van verouderde media
 • Tape duplicatie en distributie
 • Tape migratie service

Optical & Disk Conversie

 • WORM disk transfer
 • Optical disk conversie
 • DVD/CD archief conversie
 • Floppy disk transfer

Data Conversie Service

Data conversie behelst een breed scala van diensten. Van eenvoudige data migratie van een enkele MS-DOS geformatteerde floppydisk tot en met een complete data migratie van een Tivoli TSM tape archief naar een leesbare Backup Exec omgeving.
Ondanks dat de afhankelijkheid van meer opslag op computers de afgelopen 30 jaar enorm is toegenomen, zijn de standaarden hoe data op te slaan minder aan ontwikkeling onderhevig geweest. Dit heeft als consequentie dat je te maken kunt krijgen met de volgende situatie: Misschien beschik je wel over de juiste tape drive, maar niet meer over de juiste software om de tape op een correct wijze in te lezen. Jouw behoefte gaat dan uit naar een data conversie van de tape om zo weer te kunnen beschikken over de gegevens in jouw huidige omgeving.

Tape Conversie Service

Tape conversie is het proces van het overdragen van back-up gegevens van andere back-up tapes of naar een ander type opslagmedium. Naar schatting wordt er wereldwijd nog steeds 60% van de gegevens op geslagen op tape. Echter de mogelijkheden om gegevens tussen de verschillende tape formaten van data opslag onderling te kunnen uitwisselen zijn zeldzaam.

Optical Disk Conversie

Magneto Optical Disks en verschillende types WORM (Write Once Read Many) disks waren in de jaren ’90 erg populair voor het bewaren van archief.
Vooral in de financiële en medische sector waren deze type opslagmedia erg populair. Met name vanwege hun relatief grote opslagcapaciteit en hun gunstige prijs per megabyte verhouding, was dit een ideaal opslagmedium. Hard disk en tape technologie zijn de magneto optical al lang en breed voorbij gegaan en daarmee is de technologie om deze optische schijven nog te kunnen inlezen zeldzaam geworden. Echter, de opgeslagen gegevens op deze optische schijven dienen vaak nog 20 jaar of langer bewaard te blijven.
Onze optical disk data conversie biedt hiervoor bijvoorbeeld een uitstekende oplossing. Gegevens kunnen wij weer naar de moderne technologie upgraden zodat deze weer beschikbaar zijn.

Floppy Disk Conversie

Je gelooft het misschien niet, maar wereldwijd staat er nog veel data opgeslagen op 5.25″ en 3.5″ diskettes. Bepaalde ontwerpen en financiële data die gedurende de jaren zijn verzameld, staan in mappen opgeslagen in een kluis of bureaulade.
Meestal is zijn deze gegevens niet meer nodig, maar in sommige gevallen is het wel eens nodig terug te grijpen naar deze gegevens voor een juridische zaak of een bepaald onderzoek. Data van 3.000 3.5″ diskettes kunnen worden opgeslagen op een 4.8GB DVD, dus een dataconversie van floppy naar een moderner medium is hiervoor bij uitstek een prima oplossing om eenvoudig weer toegang te krijgen tot de gegevens.

Contact over data conversie en migratie service

Wil je gegevens van het ene naar het andere data formaat omzetten en gebruik maken van onze Data Conversie Service?
Wij geven eigenlijk altijd de voorkeur aan een telefonisch gesprek, zodat wij precies weten waarmee wij kunnen helpen en de juiste vragen kunnen stellen.
Uiteraard zijn wij ook online heel goed bereikbaar, dit kan bijvoorbeeld via ons contactformulier.
Voor het maken van een snelle afspraak of een adviserend gesprek zitten wij voor je klaar op telefoonnummer 0252 621 625.