(Per ongeluk) verwijderde gegevens

Als gegevens zijn verwijderd, is in veel gevallen recovery van bestanden mogelijk. De kwaliteit van de herstelde bestanden is echter ook afhankelijk van het gebruikte bestandssysteem en het bestandstype.

recovered data

Belangrijk is dat u in geen geval, na het per ongeluk verwijderen van gegevens, u de mediadrager gebruikt of erger nog dat u nieuwe data installeert op de harde schijf.

Verwijderde gegevens van een Windows computer

In de meeste gevallen is er recovery mogelijk, echter is het belangrijk dat u de harde schijf niet meer voorziet van nieuwe data.

Verwijderde gegevens van een MAC computer

In de meeste gevallen is er recovery mogelijk, echter is het belangrijk dat u de harde schijf niet meer voorziet van nieuwe data.

Verwijderde gegevens van een Linux computer

In de meeste gevallen is er recovery mogelijk, echter is het belangrijk dat u de harde schijf niet meer voorziet van nieuwe data, bij het verwijderen  van data onder een Linux besturingsysteem is het mogelijk dat ook de metadata is overschreven, de metadata bevat onder andere de naam van het bestand, het gevolg is dat de te herstelbare bestanden anoniem zullen zijn, Attingo heeft in huis ontwikkelde software die het mogelijk maakt uit de metadata nog bepaalde unieke informatie te onttrekken, op deze manier kunnen de specialisten van Attingo de anonieme bestanden hernoemen.

Wat kunt u doen als u per ongeluk verwijderde gegevens? Indien u redelijk onderlegd bent op het gebied van softwarematige data herstel, kunt u proberen zelf data te herstellen. Ons advies luid; maakt eerst een ruwe kopie van uw mediadrager en ga vervolgens met deze kopie aan de slag. Indien u geen ervaring en of kennis heeft van software matig herstel van gegevens en u zoekt hulp, aarzel dan niet en neem contact op met Attingo Datarecovery, wij helpen u graag verder.