Overschreven gegevens

Indien uw harde schijf of andere mediadrager formatteert of data verwijdert van uw mediadrager, dan is het vrij normaal dat u na verwijdering opnieuw gegevens installeert op de “leeg” gemaakte harde schijf. Hiermee overschrijft u gedeeltelijk of in zijn geheel de eerder verwijderde data. Overschreven data is niet meer herstelbaar, vaak wordt niet meteen alle verwijderde gegevens overschreven, dus blijft er nog data in de zogeheten “vrije ruimte” in het Engels vaak “Free space” genoemd over om te onderzoeken of er nog gewiste data hersteld kan worden.

herstelde gegevens

Gegevensherstel is in veel gevallen mogelijk als een vaste schijf per vergissing opnieuw wordt geïnstalleerd, bijvoorbeeld met een herstel-cd of een met een nieuwe image. Voor het herstel van de gegevens is het belangrijk of een datasector daadwerkelijk overschreven is.

In veel gevallen is er nog een gedeelte wat niet is overschreven deze ruimte op de harde schijf wordt ook wel “de vrije ruime” of “beschikbare ruimte” genoemd. Vaak kunnen de recovery experts van Attingo nog data uit deze ruimtes herstellen.

In het geval van overschreven gegevens op een harde schijf of andere mediadrager is het belangrijk om geen data meer weg te schrijven naar de bewuste harde schijf, hierdoor overschrijft u uw verwijderde bestanden op permanente wijze.

Graag helpen wij u verder met het herstel van uw per ongeluk verwijderde bestanden, neem gerust vrijblijvend contact op met Attingo.