Fouten in het filesysteem, bestandssysteem

hdd donorsBestandssysteemfouten ook wel filesysteem errors genoemd zijn een veelvoorkomende vorm van schade. Defecte sectoren op de harde schijf of opslagmedia kunnen deze bestandssysteemfouten veroorzaken. Voor gegevensherstel kunnen beschadigingen in het filesysteem vaak worden verholpen en zijn wij met behulp van eigen ontwikkelde programmatuur en gereedschappen in staat om bestanden voor u te herstellen.

Fouten en beschadigingen in het bestandssysteem kunnen tot uitval van bijvoorbeeld databases leiden. Mogelijke oorzaken zijn: beschadigde sectoren op de data oppervlakte van een harde schijf, systeemcrash of stroomuitval. Het gevolg is dat schrijfopdrachten niet correct kan worden uitgevoerd en de gegevens in de database corrupt raken. Een andere fout is het zogenoemde 0-byteprobleem. Daarbij wordt voor de database een gegevensgrootte van slechts 0 byte aangegeven.

Attingo Datarecovery is in de meeste gevallen in staat om deze filesysteem beschadigingen voor u op te lossen, indien u hup nodig heeft kunt u met ons direct contact opnemen, wij helpen u graag verder.

Zelf het filesysteem herstellen?

U kunt er eventueel voor kiezen om met bepaalde recovery software uw data zelf te herstellen. Ook kunt u eventueel met CheckDisk, Filesystem check, proberen fouten in het filesysteem te repareren, maar pas op! In de praktijk blijkt dit in sommige gevallen dit alleen maar meer schade aan uw harde schijf en uw gegevens te veroorzaken,of nog erger; uw gegevens worden hierdoor misschien wel onherstelbaar en zelfs door een data recovery expert niet meer te herstellen. Dus: bezint voor gij begint en bel Attingo voor vrijblijvend advies en hulp.